Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στόχος το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Τσατάνη; – Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα

Στόχος το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Τσατάνη; – Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Αστυνομία, Βομβιστική Επίθεση, Γεωργία Τσατσάνη, Εκρηκτικός Μηχανισμός, Εξάρχεια,

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ για το τρομοκρατικό χτύπημα με βόμβα στην Ιπποκράτους λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Αξιωματούχοι της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν όλα τα στοιχεία προκειμένου να καταλήξουν κατά πόσο η βόβμα είχε ως στόχο το βιβλιοπωλείο “Ελεύθερη Σκέψη” που βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου και περιέχει βιβλία με ακροδεξιό περιεχόμενο ή το σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη, γνωστή από την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Βγενόπουλου για την οποία πλέον ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Σημειώνεται πως η Γεωργία Τσατάνη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στην οποία είχε κληθεί, είχε επικαλεστεί τον χειρισμό υποθέσεων τρομοκρατίας για να μην γίνει προβολή του προσώπου της κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 22:40, με τον εκρηκτικό μηχανισμό να έχει τοποθετηθεί σε σακούλα μπροστά από όχημα, το οποίο ήταν παρκαρισμένο μπροστά από το βιβλιοπωλείο “Ελεύθερη Σκέψη” στην Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla στις 22:18, που προειδοποιούσε για το χτύπημα και τόνιζε πως δεν είναι φάρσα.

Ωστόσο, η αστυνομία είναι έντονα προβληματισμένη καθώς η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά νωρίτερα από ότι ο άγνωστος είχε πει. Μάλιστα την ώρα της έκρηξης είκοσι λεπτά πριν τις 12, αντί 10 λεπτών αργότερα, η αστυνομία εκκένωνε ακόμη την περιοχή.

Μάλιστα, έδωσε χρονικό όριο μισής ώρας. Ο άγνωστος είπε πως η βόμβα έχει τοποθετηθεί επί της οδού Ιπποκράτους 112, χωρίς να διευκρινίζει όμως αν ήταν για το βιβλιοπωλείο ή για την εισαγγελέα που μένει ακριβώς από πάνω…

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στο βιβλιοπωλείο και σε τζαμαρίες πολυκατοικιών, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί κανείς.

Σχετικά άρθρα