ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ στο Αιγάλεω

Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ στο Αιγάλεω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγάλεω, ΙΚΑ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ,

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ.

Για την υπόθεση κατηγορούνται άλλα επτά άτομα, που απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερα, ορισμένα με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Στη δικογραφία, που αφορά διάστημα από το 2013 έως πριν λίγους μήνες, περιλαμβάνονται κατηγορίες για απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, εγκληματική οργάνωση, ψευδή βεβαίωση και άμεση συνέργεια στο αδίκημα αυτό, ενώ η εκτίμηση για τη ζημιά του ΙΚΑ αφορά προς το παρόν ποσό που ξεπερνά τις 160 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι υπάλληλοι του ΙΚΑ εμπλέκονται σε 219 περιπτώσεις χορηγήσεων χρημάτων με «ύποπτα παραστατικά», ποσά τα οποία κατέθεταν σε συγγενικά τους πρόσωπα χρησιμοποιώντας τα ΙΒΑΝ των λογαριασμών τους.

Στη συνέχεια παρενέβαιναν στους υπολογιστές, άλλαζαν τους αριθμούς των IBAN «προωθώντας» τα χρήματα σε δικούς τους λογαριασμούς και μετά την κατάθεση των χρημάτων, διόρθωναν και πάλι τους επίμαχους τραπεζικούς λογαριασμούς ώστε να μην φαίνεται κάτι περίεργο.

Το ΙΚΑ Αιγάλεω, όπως αναφέρεται στην δικογραφία, εμφανίζεται να έχει εγκρίνει ιατρικές δαπάνες όπως για υλικά αυτοκαθετηριασμού, μηχανήματα ορθοστάτισης και βάδισης που χορηγούνται σε περιπτώσεις τετραπληγίας, σε πρόσωπα που δεν εμφανίζουν ούτε ώρα απουσίας από τις εργασίες τους.

Μεταξύ των «εικονικών» ασθενών είναι γυναίκα που εργάζεται ως βοηθός σε κομμωτήριο, γυναίκα που εργάζεται σε ιατρείο στο Κολωνάκι, άντρας υπάλληλος της Βουλής, καθηγήτρια κ.ά.

Σχετικά άρθρα