Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεσσαλονίκη: Πακιστανοί κρατούσαν σε κοντέινερ Πακιστανούς και ζητούσαν λύτρα

Θεσσαλονίκη: Πακιστανοί κρατούσαν σε κοντέινερ Πακιστανούς και ζητούσαν λύτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Θεσσαλονίκη, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Πακιστάν, Πακιστανοί,

Τέλος στη δράση Πακιστανών διακινητών μεταναστών, που κρατούσαν ομοεθνείς τους ομήρους σε κοντέινερ ζητώντας χρήματα από τους συγγενείς τους, έβαλε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν στις αρχές του προηγούμενου μήνα τρεις Πακιστανοί κατήγγειλαν ότι κρατήθηκαν παράνομα σε ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ σε αγροτική περιοχή, έξω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ για την απελευθέρωσή τους, συγγενικά τους πρόσωπα κατέβαλαν στους δράστες 4.400 ευρώ.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στον Πεντάλοφο, όπου το πρωί της Τρίτης 12 Ιουλίου, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε ποιμνιοστάσιο, εντοπίζοντας το συγκεκριμένο κοντέινερ, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν πέντε Πακιστανοί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι «φυλακισμένοι» αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από περιοχή του Έβρου, απ’ όπου δύο συμπατριώτες τους, 36 και 30 ετών, τους μετέφεραν έναντι ποσού 2.500 ευρώ που κατέβαλε ο καθένας, στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, οι δύο κατηγορούμενοι ως διακινητές οδήγησαν τα θύματά τους στον κοντέινερ, κρατώντας τους «ομήρους» με σκοπό να εισπράξουν τα λύτρα από τους οικείους τους.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν ο 52χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου, όπως επίσης δύο εργαζόμενοι στην ίδια επιχείρηση, ένας 62χρονος ομογενής κι ένας 19χρονος Πακιστανός, που φαίνεται ότι γνώριζαν για την παράνομη κράτηση των αλλοδαπών.

Οι δυο φερόμενοι ως «πρωταγωνιστές» έχουν ταυτοποιηθεί αλλά παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας συνελήφθη ο αδελφός ενός εκ των δύο, που γνώριζε για την αρπαγή των ομοεθνών του.

Η δικογραφία για την υπόθεση περιλαμβάνει κατά περίπτωση τα αδικήματα της αρπαγής κατά συρροή, της απόπειρας εκβίασης, της απλής σωματικής βλάβης, της υπόθαλψης εγκληματία και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Σχετικά άρθρα