Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκαν εκατομμύρια οπιούχα χάπια για τζιχαντιστές στον Πειραιά

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δίωξη Ναρκωτικών, Ινδία ή Μπάρατ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Λιβύη, Ναρκωτικά, ΣΔΟΕ, Τζιχαντιστές,

Σημαντική επιτυχία πέτυχαν οι αρχές δίωξης ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε έρευνα του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και του κλιμακίου της αμερικανικής DEA στην Αθήνα βρέθηκε container με 26 εκατομμύρια οπιούχα χάπια με την εμπορική ονομασία Tramadol. Το container είχε φτάσει στο ΣΕΜΠΟ του Πειραιά στις 10 Μαΐου από την Ινδία και ο τελικός του προορισμός ήταν εταιρεία στη Λιβύη που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με τζιχαντιστές του ISIS.

Το δηλωθέν φορτίο του πλοίου όπου βρέθηκαν τα χάπια ήταν πετσέτες και τραπεζομάντιλα. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να φύγει για τη Λιβύη. Αντίστοιχο φορτίο με χάπια, με αποστολέα την ίδια ινδική εταιρεία και προορισμό την ίδια παραλήπτρια εταιρεία στη Λιβύη, είχε κατασχεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» οι ελεγκτές ανέμεναν να δουν αν αλλάξει η τελική χώρα προορισμού, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε γι’ αυτό προχώρησαν σε κατάσχεση του φορτίου σήμερα.

Οπιούχα χάπια σαν τα Tramadol και τα Captagon, σύμφωνα με αναφορές, καταναλώνονται ευρέως από τους τζιχαντιστές του ISIS, καθώς τους δίνουν αυξημένες αντοχές.

Σχετικά άρθρα