Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο σκληρός δίσκος που μπορεί να λύσει το μυστήριο Γιακουμάκη

Ο σκληρός δίσκος που μπορεί να λύσει το μυστήριο Γιακουμάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγγέλης Γιακουμάκης, Ιωάννινα, Κρήτη,

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», οι εθελοντές οργανώνονται μέσω του Facebook, με βασικό στόχο να αποδείξουν πως ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν ήταν μια απλή αυτοκτονία, όπως είναι η επίσημη εκδοχή.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για κανέναν από τους κατηγορούμενους.

Κατά πληροφορίες της ίδιας πηγής, οι δικαστικές αρχές εκτιμούν πως ένα αποδεικτικό στοιχείο, το οποίο θα μπορούσε δυνητικά να ρίξει φως στην υπόθεση και να ανατρέψει τα δεδομένα είναι ένας «εξαφανισμένος» σκληρός δίσκος.

Όπως πιστεύεται, ο δίσκος αυτός έχει αποθηκευμένο βιντεοσκοπημένο υλικό αλλά και φωτογραφίες από τους άγριους τραμπουκισμούς που υφίστατο ο 20χρονος Βαγγέλης.

Κατά το ρεπορτάζ, πάντα, η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση του νεαρού φοιτητή από την Κρήτη θέλει να βρεθεί το υλικό αυτό, το οποίο αποκρύφτηκε από φοιτήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, προτού οι αστυνομικοί αρχίσουν τις έρευνες στα δωμάτια της φοιτητικής εστίας.

Αν και ήδη έχει κατασχεθεί ένας σκληρός δίσκος από το δωμάτιο ενός εκ των κατηγορουμένων, εντούτοις ο επίμαχος δίσκος δεν έχει ακόμη βρεθεί.

Ομάδες στο Facebook θέλουν να παραμείνει η υπόθεση ανοικτή – Ποιος μιλάει για φόνο

Εκείνο που σίγουρα προξενεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι η εντατικοποίηση των προσπαθειών που καταβάλλουν δεκάδες πλέον εθελοντές στα social media και δη στο Facebook, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα, πάντα, με τον «Ελεύθερο Τύπο», υπάρχει ομάδα, η οποία κατόρθωσε να βρει φωτογραφικό υλικό που τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την ανεύρεση της σορού του αδικοχαμένου φοιτητή.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ένας από τους ιδιωτικούς ερευνητές, ο οποίος ανέλαβε αυτοβούλως να ασχοληθεί με την υπόθεση, ο Κωνσταντίνος Σπύρου, υποστηρίζει, με γνώμονα τα στοιχεία που έχει συλλέξει και θα υποβάλει ενώπιον της ανακρίτριας, πως ο 20χρονος Βαγγέλης υπήρξε θύμα δολοφονίας.

Κατά τον κ. Σπύρου, οι έρευνες μετά το θάνατο του Γιακουμάκη υπήρξαν πλημμελείς και ο ίδιος εκτιμά ότι «πρέπει να γίνει εκταφή του σώματος του φοιτητή, κατά την οποία πρέπει να παραστεί ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς».

Σχετικά άρθρα