Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμπλοκή μεταξύ προσφύγων στον Πειραιά – Ένας μαχαιρωμένος στο νοσοκομείο

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Λιμενικό Σώμα, Μετανάστες, Πειραιάς, Πρόσφυγες,

Τραυματισμένος από αιχμηρό αντικείμενο μεταφέρθηκε ένας πρόσφυγας από το λιμάνι του Πειραιά στο Ασκληπιείο Βούλας, μετά από συμπλοκή μεταξύ προσφύγων.

Το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες ενημερώθηκε για τη συμπλοκή μεταξύ προσφύγων, που φιλοξενούνται στον επιβατηγό σταθμό του ΟΛΠ στην πύλη Ε2.

Τα στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν πρόσφυγα, ο οποίος είχε τραυματιστεί από αιχμηρό αντικείμενο.

Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας, συνοδεία στελεχών του Λιμενικού και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει νοσηλευόμενος για περαιτέρω παρακολούθηση.

Στο μεταξύ, 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, παρότι από το Σάββατο ξεκίνησε η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από το Λιμενικό.

Το Σάββατο μόλις 30 άτομα επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και αναχώρησαν για τις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα.

Σε αυτά τα φυλλάδια, το υπουργείο τους εξηγεί ότι φτάνοντας στις δομές φιλοξενίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν από τις ελληνικές Αρχές προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και στη δυνατότητα για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, ένταξής τους σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Ακόμη, το φυλλάδιο αναφέρει ότι θα ενημερωθούν για τη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης με συγγενείς τους σε χώρες της ΕΕ, ενώ θα τους δοθεί επίσης η δυνατότητα υποβοήθησης νομικής και οικονομικής προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους εφόσον απορριφθεί τυχόν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα ή εφόσον το επιθυμούν.

Το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από Χίο και Μυτιλήνη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 13 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σχετικά άρθρα