Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα στην υπόθεση Γιακουμάκη: Ποιος πρώην υπουργός της ΝΔ θα δικαστεί!

Βόμβα στην υπόθεση Γιακουμάκη: Ποιος πρώην υπουργός της ΝΔ θα δικαστεί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγγέλης Γιακουμάκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης,

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων, το οποίο παραπέμπει σε δίκη για πλημμεληματικές κατηγορίες παράβασης καθήκοντος τους τότε υπεύθυνους της Γαλακτοκομικής Σχολής και της εστίας, αλλά και τον πρώην βουλευτή και υπουργό επί ΝΔ, Χ. Μαρκογιαννάκη.

Οι δύο υπεύθυνοι της σχολής φέρονται να έριξαν στα… μαλάκα έναν από τους φοιτητές, που είχαν προκαλέσει φθορές στη σχολή, κατόπιν τηλεφωνήματος του κ. Μαρκογιαννάκη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρώην βουλευτής φέρεται να αντιμετωπίζεται σαν ηθικός αυτουργός της συγκεκριμένης παράβασης καθήκοντος, αλλά και μίας ακόμα.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα επικαλείται πηγές, σύμφωνα με τις οποίες με παρέμβαση του κυρίου Μαρκογιαννάκη δόθηκε η δυνατότητα να μείνουν άλλοι δύο φοιτητές πέραν του φοιτητή για τον οποίο έκανε το τηλεφώνημα, για δύο σχολικές χρονιές δωρεάν στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής ως οικότροφοι, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν τέτοιο δικαίωμα.

Διευκρινίζεται ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τα καψώνια και τα βασανιστήρια που υπέστη ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ούτε φυσικά προκύπτει πως μεσολάβησε εκείνος σ’ αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

Όμως από μαρτυρικές καταθέσεις και στοιχεία που βρίσκονται στον φάκελο για την υπόθεση του Βαγγέλη, προκύπτει πως και οι τρεις αυτοί σπουδαστές για χάρη των οποίων παρενέβη στη διεύθυνση της σχολής ο κ. Μαρκογιαννάκης, ήταν ανάμεσα στην παρέα των σκληρών Κρητικών που βασάνιζαν τον 22χρονο.

Ο πρώην βουλευτής άλλωστε έχει παραδεχθεί το τηλεφώνημά του στον τότε διευθυντή της σχολής, το οποίο είχε γίνει τουλάχιστον 8 μήνες πριν από την εξαφάνιση του Βαγγέλη, χαρακτηρίζοντάς το μια ανθρώπινη ενέργεια σε ανύποπτο χρόνο, που δεν έχει καμία σχέση με το bullying, αλλά ήταν μια απλή προσπάθεια για να μην αποβληθεί από τη σχολή ένα φτωχό παιδί.

Παρ’ όλ’ αυτά, σύμφωνα πάντα με το Έθνος, το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων παραπέμπει τον κύριο Μαρκογιαννάκη σε δίκη, θεωρώντας τον ηθικό αυτουργό για την παραμονή των τριών σπουδαστών στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχαν αποβληθεί από το ξεκίνημα της φοίτησής τους γιατί δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις για να μείνουν εκεί.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο πρώην βουλευτής, θέλοντας να προσπορίσει παράνομο όφελος στους τρεις σπουδαστές που κατάγονταν από την Κρήτη, όπου ο ίδιος εκλεγόταν βουλευτής από το 1989, εξασφάλισε την παραμονή τους στην εστία, ενώ δεν δικαιούνταν να είναι οικότροφοι, με ζημιά του Δημοσίου, αφού επιβαρύνθηκε με τη στέγαση, διατροφή και εκπαίδευσή τους.

Το άλλο κομμάτι της ηθικής αυτουργίας του Χ. Μαρκογιαννάκη αφορά την παραπομπή των τριών σπουδαστών στο Πειθαρχικό τον Μάιο του 2014 για φθορές που έκαναν σε κοινόχρηστους χώρους της σχολής, χαράζοντας τα ονόματά των χωριών τους σε τοίχους της Εστίας.

Οι τρεις αυτοί σπουδαστές, που σύμφωνα με τη δικογραφία για την υπόθεση του Βαγγέλη ήταν από τους αρχηγούς της ομάδας που τον βασάνιζαν θα είχαν αποβληθεί από την εστία, όπως είχε γίνει και με άλλους για πολύ μικρότερες φθορές.

Όμως όπως αναφέρεται στο βούλευμα η παρέμβαση του Χ. Μαρκογιαννάκη στον διευθυντή της σχολής, είχε σαν αποτέλεσμα οι τρεις τους να πέσουν στα μαλακά από το πειθαρχικό, κι ενώ αρχικά είχαν αποφασίσει την αποβολή τους από την εστία, τελικά τους επιβλήθηκε τριήμερη αποβολή από τα μαθήματα και αποκατάσταση των ζημιών.

Πάντως ο τότε διευθυντής της σχολής και η υπεύθυνη της εστίας είπαν πως δεν επηρεάστηκαν από το τηλεφώνημα του βουλευτή και πως η χαμηλότερη ποινή μπήκε γιατί ο ένας ήταν ανήλικος και αν αποβαλλόταν δεν θα είχε πού να μείνει, αφού οι γονείς του ήταν στην Κρήτη.

Το δικαστήριο όμως απέρριψε το επιχείρημα αυτό, καθώς θα μπορούσε να επιβληθεί μικρότερη ποινή μόνο στον ανήλικο και σημείωσε ότι δύο από τους τρεις σπουδαστές είχαν και στο παρελθόν παραβατική συμπεριφορά στη σχολή.

Σχετικά άρθρα