Κορυφαία ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, τράπεζες και ΔΕΚΟ αλλά και και πολιτικοί περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το κύκλωμα των εκβιαστών στα ΜΜΕ που ήρθε στο φως με την σύλληψη του εκδότη της Ακρόπολης Παν.Μαυρίκου και των δημοσιογράφων Παν.Μουσά και Χρ.Φράγκου.
Στόχος του κυκλώματος, που κατά τη δικογραφία σχετίζεται με τουλάχιστον επτά δημοσιογράφων και ιδιοκτητών ειδησεογραφικών ιστοθέσεων, ήταν το τελευταίο διάστημα, μεταξύ άλλων όπως αναφέρει το kokkino.gr, ο διευθ.σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Αναλυτικές πληροφορίες δημοσιεύουν μεταξύ άλλων την Πέμπτη η Εφημερίδα των Συντακτών και η Αυγή.
Ο ένας από τους δημοσιογράφους που συνελήφθη για την υπόθεση, ο Παν.Μουσσάς, φέρεται να έπαιζε κομβικό ρόλο στο κύκλωμα, όντας την ίδια στιγμή υπεύθυνος Επικοινωνίας του πρώην πρoέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ από τον περασμένο Μάιο, σύμβουλος επικοινωνίας στην Attica Bank εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ είχε προσληφθεί από 28.2.2012 στο γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών. Οι ίδιες καταγγελίες θέλουν να είχε θέση υπεύθυνου επικοινωνίας στο γραφείο της πρώην γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, αν και όπως διευκρίνισε χθες η ΓΓΔΕ, «κανενός είδους εργασιακή σχέση δεν υπήρξε μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του κατηγορούμενου Παναγιώτη Μουσά στο διάστημα από 23 Οκτωβρίου 2015 έως και 21 Ιανουαρίου 2016».
Οπως αναφέρει η Εφ.Συν., η ομάδα Μαυρίκου-Μουσσά-Φράγκου και ειδικά ο κ.Μουσσάς, φέρονται να την πίεζαν σε καθημερινή βάση με μηνύματα και τηλέφωνα εμπλέκοντας ακόμα και το ανήλικο παιδί της. Στόχος τους ήταν, σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, η καταβολή 10.000 ευρώ μηνιαίως στον εκδότη της «Ακρόπολης» για δήθεν διαφημιστική προβολή, και σε τέσσερις ανύπαρκτου διαφημιστικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδες του ίδιου εκδότη, αλλά και η καταβολή ποσού στον εκδότη της sofokleous10.gr μετά από αρνητικό δημοσίευμα για την Attica Bank.
Η συνάντηση στη Μαρίνα του Φλοίσβου και η εμπλοκή Μελισσανίδη
Η εφημερίδα παραθέτει επίσης στοιχεία από συνάντηση που είχαν στις 16 Φεβρουαρίου 2016 η υπάλληλος με τους Μαυρίκο και Μουσσά στη μαρίνα Φλοίσβου, όπου η γυναίκα έγινε μάρτυρας νέων «αποκαλύψεων»: «Ο Μαυρίκος μού είπε ότι έχει κάνει μεγάλο πόλεμο στον Βαγγέλη Μαρινάκη και ότι του έχει βγάλει όλες τις δικογραφίες που ήταν μπλεγμένος με τα ναρκωτικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι του επιτέθηκε μετά από προτροπή του Μελισσανίδη … Ο Μαυρίκος με ρώτησε αν η κυβέρνηση θέλει να γαμ…σει τον Μαρινάκη ή να του δώσει άδεια για το κανάλι του … Μου είπε ο Μαυρίκος ότι έχει πολλά παράπονα από τη ΔΕΗ που δεν του δίνει χρήματα και ο Μουσάς είπε ότι από τα ΕΛ.ΠΕ. παίρνει 40.000, αλλά τα θεωρεί λίγα».
Προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Ν.Παππά
Η Αυγή αναφέρεται στο δικό της ρεπορτάζ στην προσπάθεια του κυκλώματος να προσεγγίσει τον υπουργό Επικρατείας. Ο κ.Μουσσάς ανέφερε στην υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ ότι θέλει να τον συναντήσει, καθώς «ο ίδιος και οι φίλοι του θα κάνουν μία ομάδα – club και θα ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης έτσι ώστε να μην γράφονται αρνητικά δημοσιεύματα για τον Παππά και γενικότερα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Οπως υποστήριξε ο ίδιος, «τώρα που ο Παππάς έχει προβλήματα με τη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών, η δική του ομάδα μπορεί να τον εξυψώσει και να γράφει μόνο θετικά άρθρα γι’ αυτόν». Σε άλλο σημείο, μάλιστα, αναφέρθηκε ότι «αναρτήθηκε ένα θετικό άρθρο για τον υπουργό Παππά από τη μεριά του Μαυρίκου ως δείγμα καλής θέλησης.
Η Αυγή αναφέρει επίσης ότι «το κύκλωμα … επιχείρησε να “βάλει χέρι” και στην Εθνική Τράπεζα, εκτός από τη ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ και την Περιφέρεια Αττικής», ενώ για την πρώτη σημειώνεται ότι αναφέρθηκε πως «ο μόνος τρόπος για να πάρει κάποιος διαφημιστικά χρήματα από την Εθνική είναι να έχει πρόσβαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, για τις κακουργηματικές κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη εκβίαση και δωροδοκία, όπως συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρουν ακόμη και ισόβια.