Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aντιμέτωποι με τα ισόβια οι εκβιαστές – δημοσιογράφοι

Aντιμέτωποι με τα ισόβια οι εκβιαστές – δημοσιογράφοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Εισαγγελία Αθηνών, Εκβιασμός, Εφημερίδα Ακρόπολις, Παναγιώτης (Τάκης) Μαυρίκος,

Συμπληρωματική ποινική δίωξη φέρνει αντιμέτωπους με τα ισόβια τον εκδότη και τους δύο δημοσιογράφους που κατηγορούνται για εκβιασμούς, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη από διαφημιστικά πακέτα.

Η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε νέα δίωξη αυτή τη φορά με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στην τροποποίηση της αρχικής ποινικής δίωξης που ασκήθηκε χθες, κρίνοντας ότι οι πράξεις που αντιμετωπίζουν οι τρεις κατηγορούμενοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ο οποίος προβλέπει κατά πολύ μεγαλύτερες ποινές για τους καταδικασθέντες.

Έτσι, η ήδη ασκηθείσα ποινική δίωξη για την υπόθεση, που αφορά τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και δωροδοκία, τελεί πλέον υπό τις αυστηρότερες προβλέψεις του νόμου 1608/1950.

Ο νόμος ενεργοποιείται συνήθως σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι οι δράστες τελούσαν επί μακρό χρονικό διάστημα τις πράξεις που τους καταλογίζονται και με οικονομικό αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Σχετικά άρθρα