Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρούπα ήθελε να απελευθερώσει και άλλους τρομοκράτες από τον Κορυδαλλό

Η Ρούπα ήθελε να απελευθερώσει και άλλους τρομοκράτες από τον Κορυδαλλό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα, Τρομοκρατία, Φυλακές Κορυδαλλού,

Στόχο να απελευθερώσει τόσο τον Νίκο Μαζιώτη, όσο και άλλους κρατούμενους που κατηγορούνται για τρομοκρατία είχε η Πόλα Ρούπα, που ναύλωσε πριν από δύο ημέρες ελικόπτερο επιχειρώντας να φτάσει πάνω από τις φυλακές Κορυδαλλού και να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή απόδραση.

Όπως αποκαλύφθηκε η Ρούπα ετοίμαζε τους τελευταίους μήνες με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιό της και για αυτό τον λόγο τον Δεκέμβριο είχε νοικιάσει ξανά ελικόπτερο πραγματοποιώντας πτήση από το Καζίνο Λουτρακίου προς την Αμφίκλεια πληρώνοντας χωρίς “παζάρια” 5.000 ευρώ.

Για να ναυλώσει το ελικόπτερο χρησιμοποίησε πρακτορείο, ενώ για τις όποιες λεπτομέρειες χρησιμοποιούσε μόνο email και απέφευγε τα τηλέφωνα. Στους υπαλλήλους με τους οποίους επικοινωνούσε είχε δηλώσει το όνομα Χριστίνα Αρβανίτη και είχε πει πως είναι ευκατάστατη μεσίτρια, που ασχολείται με αγοραπωλησίες πολυτελών μονοκατοικιών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πιλότος στους αστυνομικούς η Πόλα Ρούπα έφτασε με ένα πολυτελές αυτοκίνητο στο ελικοδρόμιο ξενοδοχείου στην Ερμιονίδα και φρόντισε να μην κινήσει υποψίες κάνοντας κουβέντα για τον καιρό. Ζήτησε μάλιστα από τον πιλότο να κάνει μια στάση στην περιοχή Θεολόγος για να παραλάβουν από εκεί μια φιλική της οικογένεια.

Ωστόσο λίγη ώρα μετά, έβγαλε το όπλο και απείλησε τον πιλότο ζητώντας του να πάει στις φυλακές Κορυδαλλού. Για κακή της τύχη ο πιλότος ήταν πρώην αστυνομικός και αντέδρασε άμεσα. Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς είπε: “Της άρπαξα το χέρι και ήρθαμε σε συμπλοκή. Το ελικόπτερο γύριζε γύρω – γύρω και ενώ παλεύαμε προσπαθούσα να το προσγειώσω. Με χτυπούσε με μανία στο πρόσωπο και μου δάγκωνε τα χέρια. Της φώναξα, ‘θα σκοτωθούμε τι κάνεις;’ και πυροβόλησε δύο φορές”.

Τελικά ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει έξω από το χωριό Ερυθρές το ελικόπτερο και η Πόλα Ρούπα – όπως εκτιμά η αστυνομία – διέφυγε προτού προλάβει να την ακινητοποιήσει. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν στο σχέδιο απόδρασης να είχε τουλάχιστον συμβουλευτικό ρόλο ο καταζητούμενος, Βασίλης Παλαιοκώστας, ενώ εκτιμούν πως όλες οι συνεννοήσεις για την απόδραση γίνονταν μέσω διαδικτύου αλλά και συγκεκριμένου ατόμου, που κυκλοφορεί στις δίκες των τρομοκρατικών οργανώσεων και ήδη έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

ΠΗΓΗ: mega

Σχετικά άρθρα