Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη… επιτυχία! Πιάσαμε όπλα που πήγαιναν να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος!

Μεγάλη… επιτυχία! Πιάσαμε όπλα που πήγαιναν να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξανδρούπολη, Αστυνομία, Ισλαμιστές, Λαθρεμπόριο Όπλων, Λιμενικό Σώμα, Τζιχαντιστές,

Οι ελληνικές Αρχές στην Αλεξανδρούπολη έπιασαν δύο οχήματα και συνέλαβαν τρία άτομα που μετέφεραν βαρύ οπλισμό.

Πρόκειται για δύο ξεχωριστές υποθέσεις, που πιθανώς συνδέονται.

Στην πρώτη υπόθεση, όπως μετέδωσε το Mega επικαλούμενο πηγές της ιστοσελίδας alexpoli.gr, εμπλέκονται δύο άνδρες και ένα τροχόσπιτο.

Το όχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν σταθμευμένο για 2-3 ημέρες στο χώρο του λιμανιού και οι άνδρες του Λιμενικού το παρακολουθούσαν, καθώς είχαν κινήσει υποψίες οι κινήσεις των δύο ατόμων που επισκέπτονταν το τροχόσπιτο, ενώ έμεναν σε ξενοδοχείο.

Πρόκειται για δύο Βρετανούς υπηκόους, Ιρακινής καταγωγής, 22 και 28 ετών.

Μέσα σε αυτό το τροχόσπιτο βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 σφαίρες, τρία περίστροφα Magnum 357 και τουλάχιστον άλλα 15 περίστροφα των 22 χιλιοστών.

Επιπλέον όμως, μετά από τη σύλληψη των δύο, εντοπίστηκε ένα ακόμη άτομο στο τελωνείο των Κήπων, επίσης Βρετανός υπήκοος ιρακικής καταγωγής, ο οποίος επιχείρησε να περάσει στην Τουρκία, έχοντας στο αυτοκίνητό του 200.000 σφαίρες, δεκάδες όπλα, ανάμεσά τους και 7 Walter και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Τα όπλα και οι σφαίρες και στις δύο περιπτώσεις ήταν κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες.

Και οι τρεις συλληφθέντες έχουν δηλώσει στις αρχές ότι δεν ανήκουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στις ομάδες ανταρτών που μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές.

Ακόμη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τρεις δεν είναι «γνωστοί» στις αρχές.

Όπως γράφει το τοπικό alexpoli.gr, στο δεύτερο όχημα που εντοπίστηκε στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων το βράδυ του Σαββάτου, βρέθηκαν πάνω από 100.000 σφαίρες και δεκάδες ακόμα όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός.

Συνολικά λοιπόν έχουν συλληφθεί 3 άτομα, 2 από το λιμενικό και 1 από την αστυνομία.

Οι δυο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους όμως δεν αφορούν τρομοκράτες της ISIS.

Πρόκειται για μεταφορά όπλων για πολεμική χρήση στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ, από ομάδες που μάχονται κατά των τζιχαντιστών.

Τώρα το TRIBUNE τι να σχολιάσει εάν αποδειχτεί ότι “πιάσαμε” τα όπλα που πήγαιναν σε εκείνους που πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος; Μεγάλη επιτυχία… Μπράβο! Δώστε παράσημα…

Σχετικά άρθρα