Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δολοφονία 23χρονου: Τον σκότωσαν μητέρα και πατριός και τον έθαψαν στο κτήμα

Δολοφονία 23χρονου: Τον σκότωσαν μητέρα και πατριός και τον έθαψαν στο κτήμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Κοζάνη,

Συγκλονίζει την Ελλάδα και την Σιατίστα Κοζάνης η νέα τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του φοιτητή το 2011 από το πόρισμα του ανακριτή.

Ο δικαστικός λειτουργός πέντε χρόνια εξέταζε τη δικογραφία που του είχαν παραδώσει οι Αρχές και την Πέμπτη εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον πατριό και τη μητέρα του φοιτητή. Αρχικά οι δυο κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει εξαφάνιση και έψαχναν δήθεν το παιδί τους μέχρι την ημέρα που έναν κυνηγός εντόπισε το πτώμα του 23 χρόνου μισό θαμμένο.

Κίνητρο της δολοφονίας, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα αποτελούσε η «επικαρπία» δανείου ύψους 250.000 ευρώ, που είχε πάρει στο όνομα του, ο νεαρός. Η δολοφονία έγινε έπειτα από έντονο οικογενειακό καβγά, με αφορμή την κακή οικονομική διαχείριση της μητέρας και του πατριού του Κώστα Πολύζου, με την υπογραφή του 23χρονου ως εγγυητή.

Στην απολογία τους στον εισαγγελέα ποινικών διώξεων στην Αθήνα, η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, αρνήθηκαν και οι δύο πώς έχουν κάποια σχέση με τη δολοφονία. Τη στιγμή της σύλληψης μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr, η μητέρα του Κωστή αναρωτήθηκε «μα γιατί το κάνετε αυτό;». Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταφορά τους στο τμήμα μεταγωγών προκειμένου να προσέλθουν στον ανακριτή Κοζάνης ή  το βράδυ της Παρασκευής ή  το πρωί του Σαββάτου.

Στην τοπική κοινωνία της Σιάτιστας δεν ήταν λίγες οι φορές που οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν γύρω από την υπόθεση, με πολλούς να μην κρύβουν τη σιγουριά τους για το πως και από ποιους πιθανόν δολοφονήθηκε ο Κωστής Πολύζος.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν 18 Φεβρουαρίου 2011 όταν ο 23χρονος φοιτητής Κωστής Πολύζος εξαφανίζεται. Τα ερωτήματα για το τι του έχει συμβεί μένουν αναπάντητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γύρω στις 11:30 βγήκε από το σπίτι του παιδικού του φίλου Σπύρου, που βρίσκεται απέναντι από το δικό του. Ήταν εκεί περίπου για 3,5 ώρες. Μια γειτόνισσα τον είδε να μπαίνει στο δικό του σπίτι. Στο πατρικό του βρισκόταν μόνο η μητέρα του και ο 12χρονος τότε ετεροθαλής αδελφός του. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η μητέρα του, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος και έπαιξε για λίγο με τον αδελφό του στο κομπιούτερ.
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 σε αγροτική έκταση που ανήκει στην οικογένεια του πατριού του, εντοπίζεται το πτώμα του από κυνηγό. Η δολοφονία του νεαρού πήρε δημοσιότητα, κυρίως λόγω των συνεχώς ερευνών και εκπομπών της Αγγελικής Νικολούλη.

Σχετικά άρθρα