Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξιχνιάστηκε απαγωγή 25χρονου Πακιστανού στο Λαγονήσι το 2011

Εξιχνιάστηκε απαγωγή 25χρονου Πακιστανού στο Λαγονήσι το 2011
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απαγωγή, Αστυνομία, Λαγονήσι, Πακιστανοί,

Εξιχνιάστηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση απαγωγής 25χρονου Πακιστανού, που διαπράχθηκε στις 27 Απριλίου 2011 στο Λαγονήσι.

Δράστες είναι εννέα αλλοδαποί, εκ των οποίων τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ένας Σρι Λάνκα και πέντε Αφγανιστάν. Ηγετικό ρόλο μεταξύ των δραστών κατείχε ένας 33χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος ήδη κρατείται στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της εκβίασης και της σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία και κατά συρροή καθώς και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 27 Απριλίου 2011 οι δράστες απήγαγαν τον 25χρονο από την περιοχή του Λαγονησίου και απαιτούσαν από τους φίλους και οικείους του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, την καταβολή του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον σκοτώσουν.

Στις 10 Μαΐου 2011, ύστερα από προσυμφωνημένο ραντεβού στην πλατεία Αμερικής, οι δράστες απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 2.450 και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο 33χρονος μαζί με δύο εκ των δραστών, διακινούσε παράνομα μετανάστες έναντι του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν κατεβλήθη από τον 25χρονο και για τον λόγο αυτό απήχθη.

Σχετικά άρθρα