Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χειροπέδες σε Αλβανό συνεργό των Παλαιοκώστα και Δραβίλα

Χειροπέδες σε Αλβανό συνεργό των Παλαιοκώστα και Δραβίλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βασίλης Παλαιοκώστας, Εγκληματική Οργάνωση, Ναρκωτικά, Σπύρος Δραβίλας,

Διπλό χτύπημα κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ αφού εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά (κοκαΐνη, κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη) και στην οποία συμμετείχε ο συνεργός του Παλαιοκώστα και του Δραβίλα.

Πρόκειται για έναν Αλβανό συνεργό του Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος είχε βοηθήσει τον περιβόητο κακοποιό στην πρώτη του απόδραση από τις φυλακές το 2006. Στη συνέχεια ο Ααλβανός κακοποιός είχε διαφύγει στην Ολλανδία, ωστόσο το 2009 εντοπίστηκε, συνελήφθη και επέστρεψε στην Ελλάδα και τις φυλακές Γρεβενών, Εξέτισε την ποινή του και αφέθηκε ελεύθερος το 2013.

Πως τον κατάλαβαν
Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ασφάλειας που είχε ασχοληθεί τότε με την υπόθεση θυμόταν το όνομα του κακοποιού και μόλις είδε τα ονόματα των ανθρώπων που συνελήφθησαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών κατάλαβε πως πρόκειται για τον συνεργάτη του Παλαιοκώστα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σπείρα με τα ναρκωτικά
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούντο στη μεταφορά και εισαγωγή στην Ελλάδα από την Δυτική Ευρώπη σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνη, κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη), προς περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά

Συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα εκ των οποίων, έξι (6) αλλοδαποί και δυο (2) ημεδαποί

Κατασχεθήκαν -12.673- γραμμάρια κοκαΐνης, -13.940- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), -9.201,6- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), η αξία των οποίων υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό του -1.000.000- ευρώ

Κατασχέθηκαν επίσης, μια (1) μεταλλική πρέσα με τα σύνεργα της χρησιμοποιούμενη για την επανατυποποίηση των ναρκωτικών, τα χρηματικά ποσά των -62.900- ευρώ, -100- δολαρίων Η.Π.Α. και -50 λιρών Αγγλίας , τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα (1) πιστόλι, τέσσερις (4) ζυγαριές ακριβείας και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούμενη στην εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια από την Δυτική Ευρώπη, καθώς και στην αποθήκευση, απόκρυψη και περαιτέρω διακίνησή τους.

Συνελήφθησαν χθες (20-10-2015), μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Ν. Σμύρνη, Ν. Κόσμος, Καλλιθέα και Ζωγράφου) οκτώ (8) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι (6) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 29, 30, 36, 38 και 38 ετών και δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 32 και 40 ετών. Συνεργοί των ανωτέρω και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι επίσης και τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, διαβιούντες στην Ολλανδία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών μετά από διερεύνηση πληροφοριών, αναφορικά με την εγκληματική δράση πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ειδικότερα δε κοκαΐνης και κάνναβης, τις οποίες κατά κύριο λόγο εισήγαγαν από την Δυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα την Ολλανδία, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων και δημιουργίας “προφίλ” των δραστών, αποκάλυψε την εγκληματική δράση της οργάνωσης και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε η ιεραρχική δομή της οργάνωσης και ο ηγετικός ρόλος του 36χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος σε άμεση συνεργασία με τους συντονιστές των υπευθύνων για την αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών, κατηύθυνε τις εγκληματικές ενέργειές τους, ενώ οργάνωνε και συντόνιζε και την μεταφορά και εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών από την Δυτική Ευρώπη, συγκεκριμένα από την Ολλανδία, σε συνεννόηση με εκεί διαβιούντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών, δύο (2) οικίες στον Άλιμο, μία εκ των οποίων προορίζετο να αποτελέσει και παράνομο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών. Αποκαλύφθηκε επίσης και ο τρόπος μεταφοράς τους, από και προς τους χώρους αυτούς, η οποία για λόγους συγκαλύψεως και αποφυγής δημιουργίας υποψιών πραγματοποιείτο με οχήματα ΤΑΞΙ, με οδηγούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Από την έρευνα προέκυψαν τουλάχιστον -21- περιπτώσεις μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών σε διάφορα άτομα σε περιοχές της Αττικής.

Σε έρευνες στις παραπάνω οικίες στον Άλιμο, σε οικίες στη Νέα Σμύρνη και στην Καλλιθέα, καθώς και σε δύο ταξί που ακινητοποιήθηκαν στο Γέρακα και στα Πετράλωνα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-12.673- γραμμάρια κοκαΐνης.
-13.940- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).
-9.201,6- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας (skunk).
Τα χρηματικά ποσά των -62.900- ευρώ, -100- δολαρίων Η.Π.Α. και -50 λιρών Αγγλίας.
Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι με τρεις (3) γεμιστήρες.
Ένα (1) εξάρτημα σκόπευσης του ανωτέρω πιστολιού.
Σαράντα τέσσερα (44) φυσίγγια των 38 mm.
Τριάντα τρεις (33) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Τέσσερις (4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Μία (1) μεταλλική πρέσα
Ένα (1) χρηματοκιβώτιο.

Από τη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή, την υποδομή για την μεταφορά – εισαγωγή των ναρκωτικών, των κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών και των συγκεκαλυμμένων μέσων μεταφοράς (ΤΑΞΙ), προκύπτει η εκ μέρους των μελών κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής για την διακίνηση ναρκωτικών.

Η αξία των κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό του -1.000.000- ευρώ

Σχετικά άρθρα