Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς ο Θωμάς Λιακουνάκος

Στην ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς ο Θωμάς Λιακουνάκος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιάννης Σμπώκος, Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Θωμάς Λιακουνάκος, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Σκάνδαλο, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας Διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη θα οδηγηθεί τη Τρίτη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας μετά την έκδοση εντάλματος από την ανακρίτρια που χειρίζεται υπόθεση για προμήθεια εξοπλιστικού προγράμματος.

Προθεσμία για να απολογηθεί αναμένεται να ζητήσει ο Θωμάς Λιακουνάκος.

Ο κ. Λιακουνάκος κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η σύλληψή του υπήρξε απότοκος νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας για διακίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσού 1,6 εκατ. ευρώ με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης από την εταιρεία Ericsson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος εμπλέκεται και κατηγορείται και σε άλλα δύο εξοπλιστικά που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Λέοπαρντ και το λεγόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο, ενώ έρευνες για τα Λέοπαρντ συνεχίζονται από την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την κυρία Ελένη Ράικου.

Σχετικά άρθρα