Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε δίκη Καρούζος – Ρέστης για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή

Σε δίκη Καρούζος – Ρέστης για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Βίκτωρ Ρέστης, Γιάννης Καρούζος, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Φοροδιαφυγή,

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται 6 άτομα για το αποκαλούμενο «Καρούζος Gate».

Ειδικότερα, με το υπ. αριθμ. 1372/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται να δικαστούν ο μεγαλοκατασκευαστής και έγκλειστος στις φυλακές, Ιωάννης Καρούζος, η πρώην σύζυγός του Ρεβέκα Σκαφτούρα, ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, οι εκπρόσωποι της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ Χρήστος Ρεκούμης, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, συνεργάτες του γνωστού εφοπλιστή που κατά τους δικαστές ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΦΑΝΤΟΜ.

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται -κατά περίπτωση- είναι: νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που υιοθετεί πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο Ι.Καρούζος και η Ρεβέκα Σκαφτούρα χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα προερχόμενο κυρίως από φοροδιαφυγή.

Το ξέπλυμα από Καρούζο-Σκαφτούρα τελούνταν κατ΄επάγγελμα καθώς φέρονται να είχαν διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων ώστε να δικαιολογούν τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά , το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα, και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών.

Όσον αφορά στην εμπλοκή της ΦΑΝΤΟΜ, πρόκειται για την εταιρία που αγόρασε δύο ακίνητα του Ομίλου Καρούζου αντί εικονικού τιμήματος 5 εκατ. ευρώ, με το πραγματικό να αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια και οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα και η μητέρα της, για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σχετικά άρθρα