Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για το έγκλημα στην Υδρα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για το έγκλημα στην Υδρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Δολοφονίες, Ύδρα,

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι υπόλοιποι Γεωργιανοί που οδηγήθηκαν την Παρασκευή στην εισαγγελία Πειραιά για να απολογηθούν, μετά τη σύλληψή τους στις 16/08 στην Ύδρα, για την ανθρωποκτονία 67χρονου και ληστεία σε βάρος του ίδιου και της 58χρονης συζύγου του.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (20/8) για την ίδια υπόθεση απολογήθηκαν άλλοι τρεις ομοεθνείς τους που κρίθηκαν επίσης προφυλακιστέοι.

Εναντίον των συλληφθέντων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και ληστεία κατά συναυτουργία και συμπληρωτικά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους σημερινούς προσαχθέντες στην εισαγγελία ζήτησε να τηρηθεί για το πρόσωπο του η διαδικασία της σιωπής, δηλαδή να απολογηθεί όταν προσκομιστούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικογραφία.

Οι άλλοι τρεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση. Να σημειωθεί ότι δύο από τους Γεωργιανούς που συνελήφθησαν στη λιμενική ζώνη του νησιού, έχουν υποστηρίζει ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους και ότι είχαν μεταβεί στην περιοχή για διακοπές.

Πηγές από την αστυνομία μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα υποστήριξαν ότι οι δύο από τους συλληφθέντες ήταν ήδη σεσημασμένοι για κλοπές και διαρρήξεις, ενώ δακτυλικά αποτυπώματα δύο εκ των επτά Γεωργιανών έχουν βρεθεί ήδη σε ροζ κουτί κρέμας που βρίσκονταν μέσα στην οικία του άτυχου 67χρονου αλλά και σε περβάζι παραθύρου της οικίας που λήστεψαν.

Ανέφεραν επίσης ότι έχουν βρεθεί πολλά δακτυλικά αποτυπώματα στην οικία που ακόμα ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν προλάβει να ταυτοποιήσουν, ενώ αναμένονται και αναλύσεις DNA.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστήριξαν ότι οι επτά συλληφθέντες είχαν συστήσει σπείρα και ο κάθε ένας από αυτούς εμπλεκόμενους είχε διακριτούς ρόλους. Επίσης στη δικογραφία έχει συμπεριληφθεί ένα cd που δείχνει τους δράστες να κινούνται στην περιοχή και κοντά στην οικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 58χρονη σύζυγος του άτυχου 67χρονου, λόγω του στρες που έχει υποστεί από την όλη υπόθεση, έως σήμερα δεν έχει μπορέσει να αναγνωρίσει κάποιους από τους δράστες.

Μάλιστα στην πρώτη κατάθεσή της στην αστυνομία για το τραγικό συμβάν φέρεται να υποστηρίζει ότι είδε ξαφνικά δύο ανδρικές σκιές πάνω από το κρεβάτι της. «Με άρπαξαν με ακινητοποίησαν και μου έδεσαν τα μάτια», φέρεται να έχει δηλώσει το θύμα. Δεν αποκλείεται η 58χρονη αν αυτό κριθεί απαραίτητο να κληθεί για αναγνώριση εκ νέου.

Σχετικά άρθρα