Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθερος ο ιερέας που εξαπατούσε άνεργους

Ελεύθερος ο ιερέας που εξαπατούσε άνεργους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Ιερέας,

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στην 1η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 30χρονος ιερέας που κατηγορείται ότι εξαπάτησε δεκάδες άνεργους, στους οποίους υποσχόταν πως θα βρει εργασία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν αφορούν την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει. Οι δύο τελευταίοι όροι επιβλήθηκαν και στον 45χρονο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος αφέθηκε επίσης ελεύθερος μετά την απολογία του.

Ο 30χρονος -που κατά τη δικογραφία παγίδευσε τουλάχιστον 166 ανέργους αποσπώντας του πάνω από 78.000 ευρώ- αρνήθηκε τις πράξεις της απάτης και της σύστασης συμμορίας που του προσάπτονται.

Ο κατηγορούμενος, που χειροτονήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και λειτουργούσε εθελοντικά σε ενορία του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, δεν φορούσε κατά τη διαδικασία της απολογίας το ράσο του. Άκουσε δε με ανακούφιση την ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας, ενώ κατά την αποχώρηση από το δικαστικό μέγαρο έβαλε το ράσο του, αρνούμενος να κάνει οποιαδήποτε σχόλιο για την υπόθεση στους δημοσιογράφους.

Ο συγκατηγορούμενος του ιερέα φέρεται να υποστήριξε ότι είχε περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση και ότι ουδέποτε πήρε χρήματα από τα φερόμενα ως θύματα ή μίλησε μαζί τους.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο 45χρονος γνώρισε τον ιερέα σε νυχτερινό κέντρο, όπου ο ίδιος δούλευε κατά το παρελθόν και πήγαινε ο 30χρονος για διασκέδαση, πριν ακόμη φορέσει τα ράσα.

Σχετικά άρθρα