Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γνωστός εφοπλιστής κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Γνωστός εφοπλιστής κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Εγκληματική Οργάνωση, Εισαγγελία Αθηνών, Εφοπλιστές,

Βαριές, κακουργηματικές ποινικές διώξεις άσκησε η Εισαγγελία της Αθήνας μετά από πολύμηνη έρευνα κατά γνωστού εφοπλιστή και στενού του συνεργάτη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται ότι συστήθηκε για να διαπράξει-και φέρεται ότι διέπραξε μία σειρά εγκλημάτων, κυρίως εκβιασμούς, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ακόμη και απόπειρες ανθρωποκτονιών, για οικονομικούς λόγους.

Μάλιστα, η Εισαγγελία έκλεισε την έξοδο από την χώρα στους δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν άλλοτε πολύ καλή σχέση και συνεργασία, αλλά στη συνέχεια διεράγη.

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, ο εν λόγω εφοπλιστής, ο οποίος είχε και στο παρελθόν εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη και μάλιστα είχε προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό για οικονομικά αδικήματα με αφορμή δάνεια που είχαν δοθεί από την τράπεζα στην οποία είχε τον πρώτο λόγο, οργάνωσε με πρώην αστυνομικούς και μπράβους Αλβανικής κυρίως καταγωγής ένα ολόκληρο πλέγμα εκβιασμών, απειλών και ξυλοδαρμών για να επιτύχει κυρίως οικονομικά οφέλη.

Στο εισαγγελικό πόρισμα που αριθμεί 30 σελίδες περίπου περιγράφονται οι σκληρές μέθοδοι που εφάρμοζε η εν λόγω “συμμορία” για να τακτοποιηθούν δια της βίας και με σκληρές συμπεριφορές οικονομικές εκκρεμότητες.

“ Η συμπεριφορά τους” αναφέρεται στο πόρισμα, “εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας ηγετικό ρόλο είχαν οι Ρ.Β. και Π.Α. και η οποία δρούσε συστηματικά με υποδομή και με συστήματα παρακολούθησης όσο και με ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό βλάβης των παρακολουθούμενων προσώπων, αφού γινόταν χρήση αυτών σε εκβιασμούς και σε σχεδιασμό επικίνδυνων επιθέσεων στους παθόντες”.

Η έρευνα ξεκίνησε από τον εντοπισμό εγγράφων που βρέθηκαν σε έφοδο των αρχών, και συμπληρώθηκε από καταθέσεις θυμάτων που έκαναν “εξομολογήσεις” στην Εισαγγελία. Εκβιασμοί και αλύπητο ξύλο από τα θύματα προκειμένου να υποκύψουν στους σκοπούς της ομάδας. Ωστόσο, οι αρχές πιστεύουν ότι το απόστημα δεν έχει ακόμη σπάσει και πως τα θύματα φοβούνται να πουν όλη την αλήθεια.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης είναι ενδεικτική της σοβαρότητας που αποδίδουν οι εισαγγελικές αρχές στην υπόθεση που διερευνήθηκε σχολαστικά από την Εισαγγελία.
Πέραν της εγκληματικής οργάνωσης ( διεύθυνση και σύσταση) που βαρύνουν τον γνωστό εφοπλιστή, τον συνεργάτη του, και πρώην αστυνομικούς, οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν είναι οι εξής:
•Εκβίαση με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου,
•Απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με επιβαρυντικές περιστάσεις,
•Ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ΄εξακολούθηση,
•Επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου
•Σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης,
•Παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία,
•Εκρηξη

Η οργάνωση είχε μάλιστα στο…πλευρό της και το περιβόητο «βαλιτσάκι», ώστε να μπορεί να παρακολουθεί με ευκολία τα θύματά της, να ξέρει τις κινήσεις τους και τις αντιδράσεις τους.

Σχετικά άρθρα