Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εδειξε φυλακή η εισαγγελέας σε Σμπώκο, Κάντα για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Εδειξε φυλακή η εισαγγελέας σε Σμπώκο, Κάντα για τις μίζες στα εξοπλιστικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άκης Τσοχατζόπουλος, Αντώνης Κάντας, Γιάννης Σμπώκος, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων,

Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού ΕΡΜΗΣ 2, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας, Ελένη Καρκαμπούνα.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κριθούν ένοχοι ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος και για ξέπλυμα χρήματος στην υπόθεση με τις μίζες του Ακη Τσοχατζόπουλου , ο αναπληρωτής του, Αντώνης Κάντας, καθώς και το πρώην στέλεχος της διεύθυνσης Νίκος Λεονταρίτης, για το αδίκημα της άμεσης συνέργιας σε απιστία σε βάρος της υπηρεσίας.

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την ενοχή του Αντώνη Κάντα και για παθητική δωροδοκία και ξεπλύμα μαύρου χρήματος. Η εισαγγελέας στην αγόρευση της αναφέρθηκε στην αναποτελεσματικότητα του συστήματος Ερμής, το οποίο αν και δεν «έκανε» τελικώς το αγοράσαμε.

«Δεκαέξι χρόνια μετά, το σύστημα δεν λειτουργεί. Είναι μια σειρά μισοτελειωμένου, άχρηστου, μη-λειτουργικού και αναχρονιστικού συστήματος. Θα μπορούσαμε να κάνουμε χρήση του; Όχι, κύριε πρόεδρε. Ποιόν ενδιέφερε, άλλωστε; Τον κύριο Τσοχατζόπουλο και τους συνεργούς του; Προφανώς όχι».

Μιλώντας δε, για το σύνολο των υποθέσεων που αφορούν μίζες σε διάφορα προγράμματα που ζημιώνουν το Δημόσιο, η εισαγγελέας Εφετών είπε «το ποινικό δίκαιο δεν μπορεί να λύσει τα φαινόμενα διαφθοράς, μπορεί όμως να τα καταστείλει».

Σχετικά άρθρα