Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη ο φονιάς του Έλληνα μεγιστάνα και της οικογένειάς του

Συνελήφθη ο φονιάς του Έλληνα μεγιστάνα και της οικογένειάς του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νταρόν Ντίλον Γουίντ, Ουάσιγκτον, Σάββας Σαββόπουλος,

Στη σύλληψη του 34χρονου Νταρόν Ντίλον Γουίντ, του άνδρα που θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σάββα Σαβόπουλου, της γυναίκας του, του 10χρονου γιου τους και της μιας εκ των οικιακών βοηθών της οικογένειας, προχώρησε η Αστυνομία.

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Όπως μεταδίδει το CNN ο Ντίλον συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (ώρα ΗΠΑ) στην Ουάσινγκτον αν και η Αστυνομία νωρίτερα τον αναζητούσε μέχρι και το Μπρούκλιν.

savvopoulos dolofonia

Ο 34χρονος είχε εγκληματικό παρελθόν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του είχαν απαγγελθεί πολλαπλές κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες για κλοπή, επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση.

Τα πτώματα των τεσσάρων είχαν βρεθεί μέσα στην πολυτελή έπαυλη της οικογένειας σε μία εύπορη συνοικία της Ουάσινγκτον, κοντά στην επίσημη κατοικία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του Σαββόπουλος, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε “εξαιρετικά ύποπτη”.

Ο 46χρονος Σαββόπουλος, η 47χρονη σύζυγός του Έιμι, ο 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η 57χρονη οικιακή βοηθός Βεραλίσια Φιγκουερόα βρέθηκαν νεκροί μέσα στην έπαυλη του ζευγαριού στις 14 Μαϊου.

Ο δράστης ή οι δράστες είχαν δέσει τα θύματα και τα είχαν κακοποιήσει προτού βάλουν φωτιά στο σπίτι. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι τρία από τα θύματα είχαν υποστεί ξυλοδαρμό ή επίθεση με μαχαίρι.

Η Porsche του Σαββόπουλος, η οποία είχε κλαπεί, βρέθηκε εγκαταλελειμμένη και καμμένη στην κομητεία Πρις Τζορτζ του Μέριλαντ, έξω από την Ουάσινγκτον.

Όπως έγραψε χθες η Washington Post, ο ύποπτος αναγνωρίστηκε χάρις στα ίχνη του DNA του που εντόπισαν οι Αρχές στα υπολείμματα μίας πίτσας.

Eίχε εργαστεί στην επιχείρηση του Σαββόπουλου

Στην αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος της οικογένειας είχε εργαστεί στο παρελθόν στην επιχείρηση του Σάββα Σαββόπουλου, προχώρησε την Πέμπτη η αρχηγός της Αστυνομίας της αμερικανικής μεγαλούπολης, Κάθι Λάνιερ.

Οπως δήλωσε η αρχηγός της Αστυνομίας, το έγκλημα φαίνεται ότι ήταν προμελετημένο.

«Σε αυτό το στάδιο (των ερευνών) δεν φαίνεται να πρόκειται για ένα τυχαίο έγκλημα, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της επιχείρησης του υπόπτου και της επιχείρησης της οικογένειας Σαββόπουλος», είπε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την υπόθεση.

«Πιστεύω ότι ακόμα και η οικογένειά του τον προτρέπει να παραδοθεί» προσέθεσε, ενώ είπε ότι έχει λάβει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες εκείνος βρισκόταν σήμερα το πρωί στο Μπρούκλιν. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η σύντροφός του διαμένει σε αυτή τη συνοικία της Νέας Υόρκης.

Η Λάνιερ είπε επίσης ότι η Αστυνομία δεν αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο στις δολοφονίες να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Από την πλευρά της η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μίριελ Μπάουσερ χαρακτήρισε το τετραπλό φονικό «διαβολική ενέργεια».

O ύποπτος της τετραπλής δολοφονίας που διαπράχθηκε σε μία εύπορη συνοικία της Ουάσιγκτον αναγνωρίστηκε από την αστυνομία χάρη στα ίχνη DNA του που εντόπισαν οι αρχές στα υπολείμματα μιας πίτσας.

Η Αστυνομία γνωστοποίησε την Πέμπτη σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε ότι έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ντάρον Ντίλον Γουίντ, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τον θάνατο του πλούσιου επιχειρηματία.

Σχετικά άρθρα