Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χειροπέδες σε 29χρονο για παιδική πορνογραφία

Χειροπέδες σε 29χρονο για παιδική πορνογραφία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδίκτυο, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Παιδική Πορνογραφία, Πορνογραφία Ανηλίκων,

Ακόμη μια υπόθεση παιδικής πορνογραφίας εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ειδικότερα, αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν έναν 29χρονο καθώς εμπλέκεται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας σε βάρος 14χρονης.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία πατέρα, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης προσέγγισε την 14χρονη κόρη του στο facebook και την προέτρεπε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, ενώ ύστερα από αλληλογραφία με εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψε η επίμαχη τηλεφωνική σύνδεση και η σύνδεση διαδικτύου, που χρησιμοποιούσε ο 29χρονος και την οποία υπέκλεπτε από άτομο το οποίο διαμένει στην ίδια πολυκατοικία.

Στο πλαίσιο επιτόπιας έρευνας, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του 29χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε ο λογαριασμός του προγράμματος διαδικτυακής επικοινωνίας που χρησιμοποιήθηκε στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και η επίμαχη συσκευή κινητού τηλεφώνου, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, φορητός δίσκος αποθήκευσης και κάρτα αποθήκευσης SD.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε βάρος του 29χρονου δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία Ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων, πράξεις που τελέστηκαν μέσω διαδικτύου, η οποία θα αποσταλεί στην Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Σχετικά άρθρα