Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γνωστός μεγαλοεργολάβος στα δίχτυα του ΣΔΟΕ για 65 εκατ. ευρώ

Γνωστός μεγαλοεργολάβος στα δίχτυα του ΣΔΟΕ για 65 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσια Έργα, ΣΔΟΕ, Φοροδιαφυγή,

Για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ ελέγχονται από το ΣΔΟΕ μεγαλοεργολάβοι – ανάμεσά τους κι ένας γνωστός εργολάβος που έχει βγάλει εκατομμύρια και από ανάληψη δημοσίων έργων.

Πρόσφατα μάλιστα δόθηκαν εντολές για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων εργολάβων με μεγάλες εταιρείες ενώ τους καταλογίζοντια πρόστιμα μαμούθ.

Ανάμεσα στους εργολάβους που ελέγχονται είναι κι ένα γνωστό όνομα που από την αντιπαραβολή των φορολογικών του δηλώσεων και των τραπεζικών του λογαριασμών προέκυψε απόκρυψη… τουλάχιστον 65 εκατομμυρίων ευρώ!

Για το θέμα γράφει σχετικά η πάντα με πλήρες δικαστικό ρεπορτάζ Κατερίνα Κατή στο thetoc.gr:

Από τον ενδελεχή έλεγχο που έκαναν οι ελεγκτές της αρμόδιας υπηρεσίας αποκαλύφθηκε ακόμα ότι ο εν λόγω μεγαλοεργολάβος είχε «εξαφανίσει» από τους ισολογισμούς της εταιρείας του και 28 εκατομμύρια τα οποία είχε εισπράξει από το ελληνικό δημόσιο.

Τα χρηματικό ποσόν, το οποίο είχε κερδίσει μετά από δικαστική αντιδικία του με το δημόσιο, δεν πέρασε ποτέ στην κατασκευαστική του εταιρεία, και σήμερα μόνο γι’ αυτό το ποσόν ελέγχεται για φοροδιαφυγή 17 εκατομμυρίων.

Σε βάρος όμως του «πολυμήχανου» όπως αποδεικνύεται εργολάβου, η εταιρεία του οποίου είχε πάρει από το δημόσιο την εργολαβία για την κατασκευή τμήματος της εθνικής οδού στο νομό Πελοποννήσου, έχει σχηματιστεί και δικογραφία για ένα πολυτελέστατο σκάφος αναψυχής που έχει στην ιδιοκτησία του.

Ελέγχεται και σ’ αυτή την περίπτωση για φοροδιαφυγή καθώς εμφανίζεται να έχει εκδώσει επαγγελματική άδεια για να κερδίσει τις ανάλογες ελαφρύνσεις .

Σχετικά άρθρα