Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατρός και απότακτος αστυνομικός συνελήφθησαν για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Γιατρός και απότακτος αστυνομικός συνελήφθησαν για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Παιδική Πορνογραφία, Παιδόφιλοι,

Xειροπέδες πέρασε  η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε δύο παιδόφιλους. Πρόκειται για έναν γιατρό και ένα  απότακτο αστυνομικό. Ο 35χρονος γιατρός συνελήφθη στο σπίτι του στο Νέο Ηράκλειο. Ο 27χρονος – νυν ιδιωτικός υπάλληλος που είχε αποταχθεί από την Σχολή Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. στη Σητεία για υπόνοιες που είχαν στη Σχολή του ότι είχε τάσεις παιδοφιλίας, συνελήφθη στο Κερατσίνι.

Οι δυό τους διατηρούσαν λογαριασμό σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου, που βρίσκεται στο εξωτερικό, στην οποία υπήρχε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Για τον εντοπισμό τους διεξήχθησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τη Europol και το FBI, στοχευμένες δράσεις και έρευνες.

Συντονισμένη επιχείρηση: FBI,Europol,Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από επικοινωνία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την Εθνική Μονάδα Europol.

Σύμφωνα με αυτήν, η Europol, σε συνεργασία με τις Αμερικανικές Αρχές (FBI), διεξήγαγε στοχευμένη επιχείρηση σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου που βρίσκεται στο εξωτερικό, στην οποία υπήρχε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Όπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκονταν Έλληνες χρήστες του διαδικτύου. Για το λόγο αυτό, ακολούθησε συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις Αμερικανικές Αρχές (FBI), προκειμένου να διακριβωθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη διαχείρισης για τους λογαριασμούς, που είχαν δημιουργήσει οι δράστες στην ως άνω επίμαχη ιστοσελίδα.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτό, ύστερα από άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκαν οι προαναφερόμενοι δράστες, ως διαχειριστές των υπό έρευνα λογαριασμών.

Χθες Μεγάλη Δευτέρα, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν έρευνες, στις οικίες τους κατά τις οποίες βρέθηκαν σε ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) -συνολικού μεγέθους άνω του 1 ΤΒ (Terabyte)- σκληρού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων και οι δράστες συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

•πέντε (5) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και

•φορητός Η/Υ ( laptop ).

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και αναλύσεις.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Η τυχόν εμπλοκή και άλλων Ελλήνων χρηστών στην επίμαχη ιστοσελίδα ερευνάται.

Σχετικά άρθρα