Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης ο τραπεζίτης που ξέπλενε εξοπλιστικά και Siemens

Στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης ο τραπεζίτης που ξέπλενε εξοπλιστικά και Siemens
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Siemens, Αμπού Ντάμπι, Γιάννης Αγγελής, Δικαιοσύνη, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ζαν Κλοντ Οσβάλντ, Μαύρο Χρήμα, Νίκος Τσιρώνης, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Πρόδρομος Μαυρίδης, Σκάνδαλο, Φάνης Λιγυνός,

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκδόσεων Γιάννη Αγγελή, ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ (Jean Claude Oswald), πρόσωπο – κλειδί τόσο στο σκάνδαλο των εξοπλισμών όσο και στο σκάνδαλο της Siemens.

Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκατοντάδων εκατ. ευρώ και εντοπίστηκε στο Αμπου Ντάμπι όπου συνελήφθη με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο κ. Αγγελής.

Προηγουμένως είχαν ζητήσει την έκδοσή του ο ανακριτής Νίκος Τσιρώνης, ενώ έχει παραπεμφθεί και για το σκάνδαλο της Siemens με βάση το τελευταίο βούλευμα που εκδόθηκε και από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών.

Παρ ότι ο κ Οσβαλντ έχει γαλλική υπηκοότητα και οι Ελβετοί αρνούνταν την έκδοσή του στις ελληνικές Αρχές ο εισαγγελέας εκδόσεων κ. Αγγελής σε συνεργασία και με άλλους δικαστές κατάφερε να τον συλλάβει σε περιοχή τράνζιτ στο Αμπού Ντάμπι.

Σήμερα Δευτέρα το πρωί με άκρα μυστικότητα οδηγήθηκε στην εισαγγελία εφετών Αθηνών για να εκτελεστεί το ένταλμα, κρατείται και στο επόμενο τριήμερο θα οδηγηθεί στον κ. Τσιρώνη για να απολογηθεί και για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Οσβαλντ σε συνεργασία με τον άλλον εκζητούμενο Φάνη Λιγυνό – επίσης καταζητούμενο από τις ελληνικές Αρχές «ξέπλενε» τις μίζες των εξοπλιστικών σε τράπεζες της Ελβετίας, αλλά και μέσω υπεράκτιων εταιρειών φορολογικών παραδείσων.

Οι ανακριτές προσδοκούν πολλά από την απολογία Οσβαλντ, αφού εκείνος φαίνεται να γνωρίζει διευθύνσεις και ονόματα, ακόμα και κρατικών αξιωματούχων της χώρας μας που παραλάμβαναν τις μίζες.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι και η κατάθεσή του για το σκάνδαλο της Siemens σύμφωνα με την οποία ερχόταν στη χώρα μας σε τακτά χρονικά διαστήματα και παραλάμβανε βαλίτσες με χρήματα από τον επίσης κατηγορούμενο Πρόδρομο Μαυρίδη.

Μέσω του λογαριασμού Οσβλαντ – Μαυρίδη – Λιγυνού αποκαλύφθηκε και ο ρόλος του πρώην διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και συγκεκριμένα η μίζα των 500.000 ευρώ που σύμφωνα με τον Κάντα είχε εισπράξει από την προμήθεια των Κορνέτ και των επιχειρηματία Κ. Δαφέρμο.

Ο κ. Οσβαλντ κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Σχετικά άρθρα