Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 30/3 θα δικαστεί ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την υπόθεση «Παγία Προκαταβολή»

Στις 30/3  θα δικαστεί ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την υπόθεση «Παγία Προκαταβολή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, Δήμος Θεσσαλονίκης, Εφετείο, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων,

Για τις 30 Μαρτίου μετατέθηκε η δίκη για τη λεγόμενη «Παγία Προκαταβολή», υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μαζί με ακόμη 16 άτομα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν εισήγαγε την προγραμματισμένη για σήμερα υπόθεση, λόγω φόρτου πινακίου, και η τύχη της θα αποφασιστεί στις 30 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το ίδιο δικαστήριο.

Εκτός από τον Β. Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 12 ετών για το άλλο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε επί των ημερών του στον Δήμο Θεσσαλονίκης, αυτό της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ, στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν ακόμη ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας (καταδικασθείς για την υπεξαίρεση σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών), τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών (Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης), καθώς και 12 δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι τρεις παραπάνω αντιδήμαρχοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι και στην υπόθεση της υπεξαίρεσης, για την οποία αθωώθηκαν.

H «Παγία Προκαταβολή» αφορά σε ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων, ενώ το ύψος του ελλείμματος που διαπιστώθηκε ανέρχεται -σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα- σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα