Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tο ΣΔΟΕ έβαλε λουκέτο στην ιστοσελίδα dvdmovies.gr- Συνελήφθη και ο διαχειριστής

Tο ΣΔΟΕ έβαλε λουκέτο στην ιστοσελίδα dvdmovies.gr- Συνελήφθη και ο διαχειριστής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, ΣΔΟΕ, Φορητός Υπολογιστής,

Μια από τις δημοφιλέστερες στο είδος της για τους Έλληνες χρήστες ιστοσελίδες έβαλε “λουκέτο”. Πρόκειται για την ιστοσελίδα dvdmovies.gr , την οποία έπαψε να λειτουργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συλλαμβάνοντας, μάλιστα, και τον διαχειριστή της σελίδας.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ΄ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου.

Όπως αναφέρει η καταγγελία που έγινε στην Δίωξη, ο κατηγορούμενος συγκέντρωνε, παράνομα διαδικτυακούς συνδέσμους, οι οποίοι οδηγούσαν σε οπτικοακουστικά έργα χωρίς την απαιτούμενη άδεια των δικαιούχων.

Οι πράξεις του προκάλεσαν μείωση εσόδων για τους νόμιμους δικαιούχους αλλά και για το κράτος από την μη είσπραξη φόρων, ύψους 1.400.000 ευρώ, σύμφωνα με την Εταιρεία Προστασίας Οπτικοαουστικών Έργων.

Η ιστοσελίδα ήταν στο νούμερο 2 της επισκεψιμότητας για σελίδες τέτοιου περιεχομένου, έχοντας περίπου 400 με 500 χιλ. Χρήστες.

Από το σπίτι του δράστη κατασχέθηκαν τέσσερις σκληροί δίσκοι και χρηματικά ποσά. Τα χρήματα αυτά προήλθαν από διαφημίσεις, έσοδα τα οποία δεν φορολογούνταν.

Σχετικά άρθρα