Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν Αλβανοί κατά συρροή δολοφόνοι που σκότωναν τα αφεντικά τους

Συνελήφθησαν Αλβανοί κατά συρροή δολοφόνοι που σκότωναν τα αφεντικά τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανοί, Αστυνομία, Αχαΐα, Δολοφονίες, Νάξος,

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αδίστακτων Αλβανών δολοφόνων ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην Νάξο, η 59χρονη ζωγράφος Κατερίνα Ζαζάνη.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο Αλβανοί την σκότωσαν και έφυγαν από το νησί πριν εγκλωβιστούν από την αστυνομία.

Ο ένας εκ των δύο δραστών, που διέμενε σε γειτονικό χωριό, εκτελούσε εργασίες στο σπίτι της και όταν η γυναίκα του ζήτησε να σταματήσει η συνεργασία τους, άρχισε να οργανώνει τη δολοφονία της, που τελικά διέπραξε με τον συνεργό του.

Από εκείνη τη στιγμή η αστυνομία άρχισε να συγκεντρώνει στοιχεία και 15 αστυνομικοί ασχολούνται αποκλειστικά με τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο δράστες σκότωσαν άλλα δύο άτομα, επίσης πρώην εργοδότες τους, στην Καλαμάτα και στην Τρίπολη!

Οι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από ίχνη dna και δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν τόσο στους χώρους των σπιτιών όσο και στην καρέκλα όπου βρέθηκε δεμένη και νεκρή η άτυχη ζωγράφος στην Νάξο.

Οι δολοφόνοι εμφανίζονταν ως περιστασιακοί εργάτες, κέρδιζαν την εμπιστοσύνη των εργοδοτών τους και κάποια στιγμή τους σκότωναν για να τους ληστέψουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, οι αδίστακτοι εγκληματίες εντοπίστηκαν σε χωριό της Αχαΐας και συνελήφθησαν…

Τι έλεγε το ρεπορτάζ τον Οκτώβριο του 2014

Προφίλ… serial killer έχουν σχηματίσει οι Αρχές για τον βασικό ύποπτο στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της ζωγράφου Κατερίνας Ζαζάνη στο σπίτι της, στη Νάξο! Ο 31χρονος Αλβανός εργάτης -με τα χίλια ονόματα (!)- εμφανίζεται να έχει πλούσιο «βιογραφικό» στην παρανομία, ενώ έχουν εκδοθεί εναντίον του εντάλματα σύλληψης για δολοφονίες ηλικιωμένων.

Αφήνει την προσωπική του σφραγίδα σε κάθε έγκλημα -το δικό του modus operandi-, αφού τα θύματα, τα οποία τον είχαν στη δούλεψή τους, βρέθηκαν καθισμένα σε καρέκλα, δεμένα χειροπόδαρα και έχοντας περασμένα στον λαιμό τους σαν θηλιές υφάσματα, ενώ είχαν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Βαγγέλης, Ηλίας, Λευτέρης, Ανδρέας, Εντμοντ, Αρτάν και Ντετιάν είναι κάποια από τα ονόματα με τα οποία συστηνόταν ο αλλοδαπός κακοποιός. Από τις έρευνες των Διωκτικών Αρχών προκύπτει ότι στη Νάξο κυκλοφορούσε με το όνομα Ηλίας. Μάλιστα, όχι μόνο είναι γνώριμος της Αστυνομίας, αλλά εμπλέκεται και σε τουλάχιστον δύο ληστείες ηλικιωμένων μετά φόνου, στη Μεσσηνία το 2011 και στην Αρκαδία το 2013!

Στην πρώτη περίπτωση, στο χωριό Δώριο, κατηγορείται ότι στραγγάλισε έναν 79χρονο, ενώ σε χωριό της Αρκαδίας ότι σκότωσε έναν 80χρονο. Ο τελευταίος είχε βρεθεί χτυπημένος στο πρόσωπο, δεμένος σε μια καρέκλα, με ένα μαντίλι περασμένο γύρω από τον λαιμό του και με κακώσεις στο κεφάλι. Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης εργαζόταν για τους ηλικιωμένος και πριν από τα φονικά είχε διαπληκτιστεί μαζί τους, όπως φέρεται να έγινε και με την 59χρονη στη Νάξο.

Εξάλλου, ερευνώνται ακόμα τέσσερις υποθέσεις δολοφονιών ηλικιωμένων, δύο στην Πελοπόννησο και δύο στη Στερεά Ελλάδα, όλες με παρόμοιο τρόπο δράσης. Οπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για κακοποιό ο οποίος πορευόταν με συγκεκριμένο σχέδιο: Πήγαινε σε μία πόλη, έπιανε δουλειά και κατόπιν λήστευε και δολοφονούσε τους εργοδότες του! Στη συνέχεια φρόντιζε να εξαφανιστεί, για να επιστρέψει αργότερα σε άλλη περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, ο 31χρονος εκτιμάται πως έχει φύγει από τη Νάξο και πιθανότατα έχει περάσει στην Αλβανία κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τον φόνο. Για τον λόγο αυτόν έχουν ειδοποιηθεί οι Αρχές της γειτονικής χώρας, οι οποίες σε περίπτωση που τον εντοπίσουν και τον συλλάβουν, θα πρέπει να τον εκδώσουν στις ελληνικές Αρχές.

Σχετικά άρθρα