Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη 58χρονη διαχειρίστρια ιστοσελίδας για παράνομη πώληση e-books

Συνελήφθη 58χρονη διαχειρίστρια ιστοσελίδας για παράνομη πώληση e-books
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιβλίο, Διαδίκτυο, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,

Συνελήφθη 58χρονη διαχειρίστρια ιστοσελίδας, έπειτα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η γυναίκα συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου για εμπλοκή σε υπόθεση που σχετίζεται με παραβίαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, σε βάρος εκδοτικού οίκου.

Ωστόσο, πριν από την αστυνομική έρευνα είχε προηγηθεί μήνυση νόμιμου εκπροσώπου του εκδοτικού οίκου, σε βάρος ιδιοκτητών και διαχειριστών ομάδων ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και σε βάρος διαχειριστών άλλων ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι διαχειριστές των εν λόγω ιστοτόπων, είτε προσέφεραν προς πώληση ή ανάγνωση σε χρήστες του διαδικτύου, διαδικτυακά βιβλία του οίκου, είτε παρέπεμπαν τους χρήστες σε παράνομους διαδικτυακούς συνδέσμους, μέσω των οποίων τους παρεχόταν αυτή η δυνατότητα, χωρίς την απαιτούμενη άδεια των νομίμων δικαιούχων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθησε σχετική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, για κατ’ εξακολούθηση παραβίαση των διατάξεων της πνευματικής ιδιοκτησίας, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά άρθρα