Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έως τις 21 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής στο ΟΠΑΠ Forward – Ο 7ος κύκλος του προγράμματος υποδέχεται νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Έως τις 21 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής στο ΟΠΑΠ Forward – Ο 7ος κύκλος του προγράμματος υποδέχεται νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ΟΠΑΠ,

Δέκα ημέρες έχουν απομείνει για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο ΟΠΑΠ Forward, το κορυφαίο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στον 7ο κύκλο του ΟΠΑΠ Forward μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω του website Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr, στο οποίο είναι διαθέσιμες και όλες οι πληροφορίες του προγράμματος.

Εργαλείο ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το ΟΠΑΠ Forward υποστηρίζει δυναμικές, μικρομεσαίες εταιρείες που θέλουν να αναπτυχθούν, να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, τον τζίρο τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι εταιρείες αποκτούν πρόσβαση σε ένα δίκτυο ανθρώπων και εργαλείων που τις βοηθούν να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες, να καινοτομήσουν και να αλλάξουν τα δεδομένα στον κλάδο τους, αφού ξεπεράσουν πρώτα τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor Greece, παρέχει στις συμμετέχουσες εταιρείες ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς.

Παράλληλα, τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing, οι πωλήσεις και η επικοινωνία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι εταιρείες αποκτούν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, δυνατότητα επέκτασης σε διεθνείς αγορές, ενώ παίρνουν μέρος και σε δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το αποτύπωμα του προγράμματος μέχρι σήμερα

Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward ξεκίνησε το 2016 και μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει έμπρακτα 81 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα να βελτιώσουν τις οικονομικές επιδόσεις τους και να αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Συγκεκριμένα, με τη στήριξη του ΟΠΑΠ και της Endeavor Greece, οι συμμετέχουσες εταιρείες έχουν δημιουργήσει 3.067 νέες άμεσες θέσεις εργασίας συνολικά, ενώ υποστηρίζουν 24.023 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης, μέσω συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί.

Παράλληλα, έχουν αυξήσει τον κύκλο εργασιών τους συνολικά κατά 551 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας δηλαδή κατά μέσο όρο ποσοστιαία αύξηση τζίρου 50% στη διάρκεια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Σχετικά άρθρα