Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρευνα από την Κομισιόν για την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από τη Socar

Έρευνα από την Κομισιόν για την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από τη Socar
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Socar, ΔΕΣΦΑ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή,

Έρευνα σε βάθος για τη συμφωνία εξαγοράς της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου από την αζέρικη Socar , αρχίζει η Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι εκφράζει ανησυχίες για τον περιορισμό του ανταγωνισμού στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι έχει ανοίξει σε βάθος έρευνα για την προτεινόμενη εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από την Socar.

Σημειώνεται ότι η Sοcαρ ήταν η μόνη εταιρεία που είχε καταθέσει προσφορά για την αγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ, έναντι 400 εκατ. ευρώ.

«Η Κομισιόν έχει ανησυχίες ότι η συναλλαγή μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό στην αγορά χονδρικής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, γιατί θα επιτρέψει στην νέα οντότητα να παρεμποδίσει την πρόσβαση των ανταγωνιστών της Socar στο ελληνικό δίκτυο μεταφοράς αερίου» ανέφερε σε ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση επειδή την Τετάρτη (5/11/2014) έληξε η προθεσμία που είχαν τα όργανά της για να αποφασίσουν αν η συμφωνία συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Κομισιόν έχει στη διάθεση της 90 εργάσιμες ημέρες, μέχρι τις 23 Μαρτίου 2015, προκειμένου να λάβει απόφαση για το ζήτημα.

Σχετικά άρθρα