Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

Ο οικονομικός διευθυντής της Metro Bank, Χόπκινσον, παραιτείται

Ο οικονομικός διευθυντής της Metro Bank, Χόπκινσον, παραιτείται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τράπεζες,

Η Metro Bank Holdings PLC ανακοινώνει ότι ο Τζέιμς Χόπκινσον, Οικονομικός Διευθυντής, συμφώνησε με το Διοικητικό Συμβούλιο να αποχωρήσει από τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή άμεσα.

Θα αποχωρήσει από την επιχείρηση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ο Τζέιμς Χόπκινσον ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην PricewaterhouseCoopers, όπου ειδικεύτηκε στη λογιστική και τη συμβουλευτική σε θέματα φορολογίας, και απέκτησε το δίπλωμα του Ορκωτού Λογιστή του ICAEW.

Εργάστηκε για την Standard Chartered Bank από το 2001 έως το 2019 σε διάφορους ρόλους, από επικεφαλής εταιρικών και θεσμικών επιχειρήσεων, έως επικεφαλής του Group Head of Investor Relations και πιο πρόσφατα εκτελώντας τον ρόλο του Chief Financial Officer για τις χώρες, τις περιφέρειες και τους επιχειρηματικούς τομείς του Ομίλου, ήταν επίσης CFO για την παγκόσμια επιχείρηση λιανικής τραπεζικής και συν-υπεύθυνος της παγκόσμιας οικονομικής λειτουργίας.

Μέσα στο 2019, ο Τζέιμς Χόπκινσον εντάχθηκε στην ClearBank ως Οικονομικός Διευθυντής και Εκτελεστικός Διευθυντής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει διορίσει την Κριστίνα Άλμπα Οτσόα ως προσωρινή Οικονομική Διευθύντρια με ισχύ από τις 15 Ιανουαρίου 2024, με την επιφύλαξη τυχόν απαραίτητων κανονιστικών εγκρίσεων.

Έχει ξεκινήσει διαδικασία αναζήτησης για τον διορισμό μόνιμου διαδόχου και θα γίνει ανακοίνωση σε εύθετο χρόνο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποτελείται από επτά μέλη μέχρι να διοριστεί μόνιμος Οικονομικός Διευθυντής.

Σχετικά άρθρα