Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συμφωνία για την μεταβίβαση του 25% της εταιρείας ANEMOS RES

Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συμφωνία για την μεταβίβαση του 25% της εταιρείας ANEMOS RES
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μότορ Όιλ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενέκρινε την πώληση του εναπομείναντος ποσοστού 25% της εταιρείας ANEMOS RES στην εταιρεία Motor Oil Renewable Energy (MORE), θυγατρική εταιρεία του Ομίλου MOTOR OIL.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο 2022 ολοκληρώθηκε η πώληση του 75% της ΑΝΕΜΟΣ RES προς την εταιρεία MORE.

Το τίμημα για το 25% το οποίο έχει συμφωνηθεί ανέρχεται σε €123.5 εκ., ήτοι αναλογικά το ίδιο για την αξία επιχείρησης (Enterprise Value) σε σύγκριση με την συναλλαγή πώλησης του 75%.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των δύο εταιρειών. Με την ολοκλήρωση της πώλησης η ρευστότητα το Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ υπολογίζεται να υπερβεί τα €650εκ.

Η συναλλαγή αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της εκπεφρασμένης στρατηγικής της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την βέλτιστη διαχείριση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών της.

Η εταιρεία AKEREOS CAPITAL, με έδρα τη Ηνωμένο Βασίλειο, ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σχετικά με τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους υποδομών στην Ελλάδα κι ένας εκ των κορυφαίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με διεθνή παρουσία σε 4 χώρες και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων που εστιάζει στους τομείς Παραχωρήσεων, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης Ακινήτων καθώς και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, θέτει τις βάσεις και χαράσσει το δρόμο προς ένα ασφαλές και βιώσιμο μέλλον.

Συνδυάζοντας τα 70 χρόνια ιστορίας, την εμπειρία – τεχνογνωσία των εργαζομένων του και καινοτόμες πρακτικές, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ επιχειρεί με περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη, παρέχοντας υψηλής αρτιότητας έργα υποδομής, ενέργειας και περιβάλλοντος, προάγοντας την κυκλική οικονομία με καινοτόμες λύσεις διαχείρισης απορριμμάτων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής και στοχεύοντας στη συνεχή δημιουργία προστιθέμενης αξίας για το σύνολο των μετόχων, των εργαζομένων, και της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα