Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άσαντ δίνει όλα τα αεροδρόμιά του για «εκσυγχρονισμό» στο Ιράν – Στο αεροδρόμιο Δαμασκού «παίζουν» επίσης Ρωσία, Κατάρ, Εμιράτα

Ο Άσαντ δίνει όλα τα αεροδρόμιά του για «εκσυγχρονισμό» στο Ιράν – Στο αεροδρόμιο Δαμασκού «παίζουν» επίσης Ρωσία, Κατάρ, Εμιράτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο, Εμπραχίμ Ραϊσί, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν, Κατάρ, Ρωσία, Συρία,

Ένας αξιωματούχος του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού δήλωσε στην ιστοσελίδα North Press την Τετάρτη 5/7 ότι τρεις εταιρείες από τη Ρωσία, το Κατάρ και τα Εμιράτα υπέγραψαν συμβάσεις για να επενδύσουν στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Η πηγή είπε ότι η «δουλειά» συμφωνήθηκε «μήνες πριν η εφημερίδα al-Baʽath δημοσιοποιήσει την είδηση».

Πριν από μέρες, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα al-Ba’ath αποκάλυψε για μια επενδυτική συμφωνία για το αεροδρόμιο της Δαμασκού που αντιπροσωπεύει περίπου το 49%.

Η πηγή σημείωσε ότι οι επενδυτικές εταιρείες είναι η ρωσική Larus, η Qatari Middle East Investment Co. και η Emirati AirAsia Travel.

Συνέχισε περαιτέρω προσθέτοντας ότι «οι τρεις εταιρείες της Ρωσίας, του Κατάρ και των Εμιράτων επικεντρώνονται στη βελτίωση των εμπορικών εγκαταστάσεων εντός του αεροδρομίου, πιο συγκεκριμένα, ο ρόλος αυτών των εταιρειών είναι συμπλήρωμα για μια άλλη επένδυση, πολύ μεγαλύτερη, που θα γίνει από το Ιράν».

Πηγή από τη SyrianAir είπε στην North Press ότι «επετεύχθη συμφωνία στον τομέα των αεροπορικών προτύπων, της εκπαίδευσης, της επισκευής και των κέντρων εξυπηρέτησης μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί στη Δαμασκό».

Η πηγή πρόσθεσε: «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και η συριακή κυβέρνηση συμφώνησαν να συνεργαστούν στον τομέα της ανακατασκευής και του εκσυγχρονισμού όλων των συριακών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου της Δαμασκού».

Σημείωσε ότι το Ιράν θα σχεδιάσει και θα διαχειριστεί το έργο βελτίωσης και ανέγερσης εξοπλισμού, ενώ η Συρία θα υλοποιήσει το έργο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το αεροδρόμιο της Δαμασκού έχει δεχτεί ισραηλινούς πυραύλους πολλές φορές και το Ισραήλ έχει εντείνει τα πλήγματα στα αεροδρόμια και τις αεροπορικές βάσεις της Συρίας τους τελευταίους μήνες για να παρεμποδίσει την αυξανόμενη χρήση εναέριων γραμμών εφοδιασμού από το Ιράν για την παράδοση όπλων σε συμμάχους στη Συρία και τον Λίβανο, όπως στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Η Ρωσία και το Ιράν είναι βασικοί μεσολαβητές του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην καταστολή του εναντίον των αντιπολιτευόμενων φατριών στη χώρα.

Σχετικά άρθρα