Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαίνει πωλητήριο στον Κωτσόβολο από την Βρετανική Currys

Μπαίνει πωλητήριο στον Κωτσόβολο από την Βρετανική Currys
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμπορικά Καταστήματα,

Την απόφασή του να πουλήσει την «Κωτσόβολος» ανακοίνωσε ο βασικός μέτοχος της ελληνικής αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών, βρετανικός όμιλος Currys.

Τη στρατηγική απόφαση εξέλαβε η διοίκηση της εισηγμένης στο βρετανικό Χρηματιστήριο εταιρείας, με σκοπό την ανεύρεση νέων κεφαλαίων.

Η Currys ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά μια στρατηγική αναθεώρηση της κορυφαίας στην ελληνική αγορά ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών ειδών, Κωτσόβολος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πώληση των δραστηριοτήτων της.

Όπως σημειώνεται, η Κωτσόβολος, η οποία παράλληλα ενισχύει την παρουσία της στην Κύπρο, είναι μια επιχείρηση με ισχυρές και κερδοφόρες επιδόσεις, με υψηλή αναγνωρισιμότητα του brand, ενοποιημένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ένα πλούσιο μείγμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Curys επανεξετάζει τακτικά τη δομή του Ομίλου μέσα από το πρίσμα της κινητήριας αξίας των μετόχων και πιστεύει ότι η δύναμη του brand Κωτσόβολος, το μακροπρόθεσμο ιστορικό κερδοφόρων χρήσεων και η ηγετική θέση στην αγορά δεν αντικατοπτρίζονται επί του παρόντος στην αποτίμηση του Ομίλου.

Δεδομένων των ισχυρών οικονομικών προοπτικών για την Ελλάδα και των μελλοντικών ευκαιριών ανάπτυξης για την επιχείρηση, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διερευνηθούν όλες οι επιλογές για την Κωτσόβολο.

Ο Alex Baldock, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Currys δήλωσε ότι «η απόδοση της Currys είναι ισχυρή στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, όπου ο μετασχηματισμός μας λειτουργεί, και έχουμε λάβει μέτρα για να οδηγήσουμε σε μια κερδοφόρα ανάκαμψη στις Σκανδιναβικές χώρες.

»Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση με λαμπρό μέλλον και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε τον καλύτερο τρόπο να πάμε μπροστά την Κωτσόβολο για να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους μετόχους μας».

Σχετικά άρθρα