Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Οριζόντια επιδότηση 90 €/MWh σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Οριζόντια επιδότηση 90 €/MWh σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΠΑ - Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, Ενέργεια, Φυσικό Αέριο,

Σε γενναία οριζόντια επιδότηση, ύψους 90 € ανά MWh, προχωρά η ΔΕΠΑ Εμπορίας για τον μήνα Οκτώβριο, συνεχίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει σε συνεργασία με την Κυβέρνηση για τη μέγιστη στήριξη των 700.000 οικιακών καταναλωτών φυσικού αερίου απέναντι στο διεθνές ράλι τιμών στην ενέργεια.

Η επιδότηση από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας αφορά στο σύνολο της κατανάλωσης και θα καλύπτει το 50% της αύξησης στην τιμή του φυσικού αερίου για όλους τους οικιακούς καταναλωτές, ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

Καθ΄ όλη αυτή την περίοδο της πρωτοφανούς αύξησης στις διεθνείς τιμές ενέργειας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει προχωρήσει σε σημαντικές εκπτώσεις απορροφώντας μεγάλο τμήμα των ανατιμήσεων, για όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου στη χώρα και όχι μόνο για τους άμεσους πελάτες της, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους.

Το προηγούμενο κρίσιμο διάστημα, οι εκπτώσεις που έχει προσφέρει σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τα 140 εκατ. €.

Η Εταιρεία συνεχίζει να λαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα στήριξης των καταναλωτών, αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά:

«Η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει σταθεί δίπλα στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις από την αρχή της ενεργειακής κρίσης.

»Σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση, η εταιρεία μας έχει προχωρήσει σε γενναίες και οριζόντιες εκπτώσεις σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, και όχι μόνο στους άμεσους πελάτες μας.

»Αποστολή μας είναι η διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, όχι μόνο ως προς την επάρκεια αλλά και με τη συνεισφορά προς τους πολίτες.

»Σε αυτή την κατεύθυνση, λαμβάνουμε κάθε πρωτοβουλία και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους καταναλωτές και την εθνική οικονομία».

Σχετικά άρθρα