Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εν μέσω ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποιείται η ΔΕΗ

Εν μέσω ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποιείται η ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποκρατικοποιήσεις, Αποκρατικοποίηση ΔΕΗ, ΔΕΗ, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Ιδιωτικοποιήσεις,

Σταθερά στον δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων βαδίζει η χώρα, απόρροια των πολιτικών που ακολουθεί με συνέπεια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Την Πέμπτη η ΔΕΗ, με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση, ενημέρωσε ότι προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, το Δημόσιο –το οποίο μέχρι στιγμής κατέχει το 51% της επιχείρησης– πρόκειται να μειώσει τη συμμετοχή του σε μειοψηφικό ποσοστό, όπως έκανε γνωστό το Υπερταμείο.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση το Υπερταμείο (που κατέχει το 34% των μετοχών) και το ΤΑΙΠΕΔ (έχει το 17%) δήλωσαν μεν ότι στηρίζουν πλήρως το στρατηγικό πλάνο και το όραμα της διοίκησης της ΔΕΗ, σημείωσαν ωστόσο ότι «θα εξετάσουν –σύμφωνα με τον καταστατικό τους σκοπό– με βάση τους κανόνες της αγοράς και με τη συνδρομή εξωτερικού συμβούλου, τη μείωση της συμμετοχής τους σε μειοψηφικό ποσοστό καθοριστικής σημασίας (blocking minority), με απώτερο σκοπό να αυξηθεί η ελεύθερη διασπορά στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ και να τοποθετηθούν ιδιώτες θεσμικοί επενδυτές…».

Συνεπώς, το ποσοστό του Δημοσίου στην επιχείρηση αναμένεται να διαμορφωθεί στο 33%.

Σε κάθε περίπτωση, η οριστική έγκριση θα δοθεί από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που αναμένεται να γίνει στις 19 Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΔΕΗ, έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών και έχουν προκύψει ενδείξεις για σημαντικό ενδιαφέρον συμμετοχής στην αύξηση.

Σχετικά άρθρα