Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να παραγγείλει 70 νέα επιβατικά αεροπλάνα από Boeing και Airbus

Η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να παραγγείλει 70 νέα επιβατικά αεροπλάνα από Boeing και Airbus
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σαουδική Αραβία,

Η κρατική «Saudi Arabian Airlines» («Saudia») σκοπεύει να παραγγείλει 70 επιβατικά αεροπλάνα από την Airbus και την Boeing, ανέφερε τη Δευτέρα το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων «Maaal» επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η «Saudia» βρίσκεται σε συνομιλίες με τοπικές τράπεζες για να συγκεντρώσει 11,5 δισεκατομμύρια ριάλια (3,07 δισεκατομμύρια δολάρια) για να χρηματοδοτήσει την αγορά.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει πόσα αεροσκάφη κάθε τύπου σχεδιάζει να αγοράσει η «Saudia».

Ένας τραπεζίτης, μιλώντας με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι η «Saudia» επιθυμεί να αγοράσει περίπου 70 νέα επιβατικά αεροσκάφη.

Ο στόλος 144 αεροσκαφών της αεροπορικής εταιρείας περιλαμβάνει ήδη αεροσκάφη A321, 777 και 787.

Η «Saudia» δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Εκπρόσωπος της Airbus είπε ότι βρίσκονται πάντα σε συνομιλίες με τους πελάτες τους σχετικά με τις απαιτήσεις του στόλου τους, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω. Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει.

Εταιρικά έγγραφα που εξέτασε το Reuters αναφέρουν ότι η αεροπορική εταιρεία έλαβε τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσες πληρωμές και άλλη οικονομική υποστήριξη το 2019 και το 2020 από την κυβέρνηση της Σαουδική Αραβίας, καθώς ο αερομεταφορέας έχει βαριές απώλειες λόγω της πανδημίας.

Σχετικά άρθρα