Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Energean ολοκλήρωσε την εξαγορά της Edison E&P

Η Energean ολοκλήρωσε την εξαγορά της Edison E&P
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Energean Oil & Gas, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Μαθιός Ρήγας, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

H Energean (LSE: ENOG, TASE: אנאג) ολοκλήρωσε την εξαγορά της Edison E&P. To τελικό τίμημα είναι της 284 εκατ. δολάρια, ενώ το καθαρό τίμημα (μετά τις ταμειακές ροές) είναι 203 εκατ. δολάρια.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει την Energean παρούσα σε 9 χώρες στη Μεσόγειο και στη Βόρεια Θάλασσα και την καθιστά μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ευρώπη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean κ. Μαθιός Ρήγας δήλωσε σχετικά:

«Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας να καταστούμε η ηγέτιδα ανεξάρτητη παραγωγός εταιρεία στην Μεσόγειο και προωθεί την επίτευξη του στόχου μας για την δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών και την καταβολή διατηρήσιμων μερισμάτων για τους μετόχους μας».

Με την εξαγορά της Edison E&P:

• H Energean αποκτά παρουσία σε 9 χώρες και ενισχύει τις προοπτικές της για περαιτέρω ανάπτυξη

• Αυξάνονται στα 850 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου τα αποθέματα του ομίλου, με το 70% αυτών να είναι σε φυσικό αέριο

• Ο όμιλος μπαίνει σε τροχιά παραγωγής 130,000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα με την έναρξη παραγωγής του κοιτάσματος Karish στο Ισραήλ στο δ΄ τρίμηνο του 2021, σε μια εξέλιξη που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την Energean ως τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο.

Η φωτογραφία από την υπογραφή της συμφωνίας από τον Δ/ντα Σύμβουλο της Energean κ. Μαθιό Ρήγα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Edison κ. Nicola Monti. Κάτω ο χάρτης με τις χώρες δραστηριοποίησης της Energean.

Σχετικά άρθρα