Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένταλμα σύλληψης για τον πάμπλουτο αντιπρόεδρο της Samsung Τζέι Λι

Ένταλμα σύλληψης για τον πάμπλουτο αντιπρόεδρο της Samsung Τζέι Λι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Samsung, Διαπλοκή, Διαφθορά, Νότια Κορέα, Παρκ Γκεούν Χιέ,

Νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση της Samsung καθώς η υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας, ως υπόπτου για απάτη.

Ο Τζέι Λι είχε καταδικαστεί για την δωροδοκία της πρώην προέδρου της χώρας Παρκ Γκεούν Χιε, ενώ το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις, συγκλόνισε τη Νότια Κορέα.

Ο 49χρονος Λι φυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 και αποφυλακίστηκε ένα χρόνο μετά, τον Φεβρουάριο του 2018.

Το χρονικό

Ένοχο κήρυξε το δικαστήριο τον αντιπρόεδρο της Samsung Electronics για διαφθορά και ψευδορκία, για το σκάνδαλο που οδήγησε στην αποπομπή του προέδρου της εταιρείας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο Λι δωροδόκησε με περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια την πρόεδρο Παρκ με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες.

Η πενταετής φυλάκιση είναι μια από τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο επιχειρηματία της χώρας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η οικονομική στήριξη που πρόσφερε η Samsung στην έμπιστη φίλη της προέδρου, την Τσόι Σουν-σιλ, ισοδυναμεί με δωροδοκία, περιλαμβανομένων των 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων (5,4 εκ. ευρώ) που κέρδισε χορηγώντας την καριέρα της κόρης της Τσόι στην ιππασία.

Σε αντάλλαγμα για τις συνεισφορές αυτές, η Samsung δέχθηκε τη στήριξη της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας για την αμφιλεγόμενη συγχώνευση το 2005 δύο θυγατρικών της, κάτι που βοήθησε τον Λι να ενισχύσει τον έλεγχό του στον όμιλο.

Σχετικά άρθρα