Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Energean: Αύξηση 32%, στα 33,7 δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου, για τα αποθέματα του Βόρειου Καρίς

Energean: Αύξηση 32%, στα 33,7 δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου, για τα αποθέματα του Βόρειου Καρίς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Energean Oil & Gas, Ενέργεια, Ισραήλ, Φυσικό Αέριο,

Αυξημένα κατά 32% είναι τα δυνητικά αποθέματα (2C) φυσικού αερίου που πιστοποίησε ο ανεξάρτητος εκτιμητής DeGolyer & MacNaughton (D&M) για το κοίτασμα Βόρειο Καρίς (Karsih North) στο Ισραήλ.

Όπως ενημέρωσε το πρωί της Πέμπτης τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ η Energean (LSE: ENOG, TASE: אנאג ), τα δυνητικά αποθέματα ανέρχονται σε 33,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) ή 1,2 τρισεκ. κυβικά πόδια (tcf) φυσικού αερίου καθώς και σε 39 εκατ. βαρέλια ρευστούς υδρογονάνθρακες.

Συνολικά, τα δυνητικά αποθέματα στο Βόρειο Καρίς ανέρχονται σε 250 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου (mmboe) εκ των οποίων το 84% είναι σε

φυσικό αέριο. Η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα τα συνολικά βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα (2P και 2C) της Energean στις άδειες Καρίς και Τανίν να ανέρχονται πλέον στα 99 bcm (3.5 tcf) ή σε σχεδόν 700 mmboe, εκ των οποίων το 88% είναι σε φυσικό αέριο.

Ως αποτέλεσμα της έκθεσης (Competent Persons Report – CPR) του D&M, τα οριστικά συμβόλαια πώλησης φυσικού αερίου που έχει συνάψει η Energean με ηλεκτροπαραγωγούς και μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές στο Ισραήλ αυξάνονται κατά 0,6 bcm και ανέρχονται πλέων στα 5,6 bcm ετησίως.

Επιπλέον, η Energean υπέβαλε στις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ ένα προσάρτημα για την ανάπτυξη του Βόρειου Καρίς στο Σχέδιο Ανάπτυξης Κοιτάσματος (Field Development Plan – FDP) που αφορά συνολικά τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν, προβλέποντας έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το Βόρειο Καρίς το 2022.

H Τελική Επενδυτική Απόφαση (Final Investment Decision – FID), αναμένεται να ληφθεί στο πρώτο εξάμηνο φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι το πλάνο της Energean για έναρξη παραγωγής από το Καρίς παραπέμπει στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Δείτε εδώ την αναλυτική ανακοίνωση της Energean προς τα χρηματιστήρια Λονδίνου και Τελ Αβίβ.

Σχετικά άρθρα