Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πρόταση μομφής» στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ – Του ζητάνε να αποχωρήσει από πρόεδρος του Facebook

«Πρόταση μομφής» στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ – Του ζητάνε να αποχωρήσει από πρόεδρος του Facebook
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ,

Ψηφοφορία με την οποία ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ καλείται να αποχωρήσει από πρόεδρος του Facebook αναμένεται να λάβει χώρα στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας την Πέμπτη.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι τόσο διευθύνων σύμβουλος όσο και και πρόεδρος του διευθυντικού συμβουλίου του Facebook.

Όπως αναφέρει το BBC, αυτοί που ζητούν να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου λένε πως κάτι τέτοιο θα τον βοηθούσε να επικεντρωθεί στη διοίκηση της εταιρείας.

Ωστόσο, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι εξαιρετικά απίθανο να χάσει την ψηφοφορία, γιατί έχει το 60% της συνολικής δύναμης των ψήφων- αλλά το ποσοστό των μετόχων που θα ψηφίζουν εναντίον του αναμένεται να υποδείξει πόσο εμπιστεύονται την ηγεσία του.

Η Trillium Asset Management, η οποία ζητεί την αποχώρηση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ από τη θέση του προέδρου, έχει μετοχές του Facebook αξίας περίπου 7 εκατ. δολαρίων και συνεργάζεται με άλλες επιχειρήσεις που ελέγχουν μετοχές της εταιρείας η αξία των οποίων ανέρχεται σε «εκατοντάδες εκατομμύρια» δολάρια.

«Έχει δύο δουλειές πλήρους απασχόλησης σε μια από τις πιο γνωστές εταιρείες στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

»Και αν μπορεί να επικεντρωθεί στο να είναι διευθύνων σύμβουλος και να αφήσει κάποιον άλλο να είναι ανεξάρτητος πρόεδρος, αυτό θα ήταν μια πολύ καλύτερη κατάσταση» είπε ο Τζόνας Κρον, senior αντιπρόεδρος στην Trillium.

«Έχει παραδείγματα στις περιπτώσεις του Λάρι Πέιτζ και της Alphabet, του Μπιλ Γκέιτς και της Microsoft, όσον αφορά στο πώς θα φαινόταν να μην είναι πρόεδρος του συμβουλίου ο ιδρυτής.

»Καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην είναι εύκολο βήμα, αλλά είναι σημαντικό βήμα που θα ήταν προς όφελος του ίδιου και των μετόχων του».

Τον Μάιο ο ελληνικής καταγωγής Άλεξ Στάμος, πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, είχε καλέσει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

«Υπάρχει ένα βάσιμο επιχείρημα πως έχει πάρα πολλή δύναμη» είχε πει στο πλαίσιο της Collision Conference στον Καναδά.

Παρόλα αυτά, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει υπεραμυνθεί της ηγεσίας του, λέγοντας τον Απρίλιο πως «όταν φτιάχνεις κάτι σαν το Facebook, που είναι άνευ προηγουμένου στον κόσμο, υπάρχουν πράγματα όπου θα κάνεις λάθος.

»Αυτό που νομίζω πως θα έπρεπε να απασχολεί τον κόσμο είναι εάν μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

Σχετικά άρθρα