Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Siemens «τσίμπησε» έργο ύψους 14 δισ. στο Ιράκ – Περιχαρής η Μέρκελ

Η Siemens «τσίμπησε» έργο ύψους 14 δισ. στο Ιράκ – Περιχαρής η Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Siemens, Αντίλ Αμπντούλ Μαχντί, Γερμανία, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ιράκ,

Από εδώ το είχε, από εκεί το έφερε, η «σκανδαλιάρα» Siemens κατάφερε και χώθηκε στο Ιράκ, αναλαμβάνοντας το τεράστιο έργο αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Αντίλ Αμπντούλ Μαχντί, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η Siemens «τσίμπησε» έργο συνολικού κόστους 14 δισ. δολαρίων.

Βεβαίως οι Αμερικανοί δεν κάθονται να παρακολουθούν τους Γερμανούς να κάνουν πάρτι πάνω στις δικές τους πολεμικές νίκες.

Η αμερικανική General Electric διεκδικεί -με ανταγωνίστρια και σε αυτό το έργο τη Siemens- το συμβόλαιο για τη βελτίωση της παροχής ηλεκτρισμού στο Ιράκ.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ζητήσει από την Άνγκελα Μέρκελ τη συνέχιση της γερμανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης Ιρακινών στρατιωτών από Γερμανούς στρατιωτικούς συμβούλους.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό είναι πώς ενώ οι Αμερικανοί είναι εκείνοι που «καθαρίζουν» στα πεδία των μαχών, έρχονται μετά οι Γερμανοί με τη Siemens και «τσιμπάνε» ένα έργο 14 δισ.

Σχετικά άρθρα