Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο πρόστιμο 1,49 δισ. επέβαλλε η Ε.Ε. στη Google

Νέο πρόστιμο 1,49 δισ. επέβαλλε η Ε.Ε. στη Google
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Google, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Νέο πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. στην Google για τον αποκλεισμό των ανταγωνιστών της σε online διαφημίσεις μέσω μηχανών αναζήτησης.

Πρόκειται για το τρίτο πρόστιμο που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες στον αμερικανικό διαδικτυακό κολοσσό σε διάστημα δύο ετών.

Η Κομισιόν κατηγορεί τη Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, εξαιτίας των περιορισμών σε τρίτους στη συγκεκριμένη αγορά από το 2006 έως και το 2016.

Ως απάντηση η εταιρεία έχει αλλάξει τα συμβόλαια του AdSense προσφέροντας σε τρίτα μέρη περισσότερες ευκαιρίες να παρουσιάσουν ανάλογα ανταγωνιστικά εργαλεία.

Σημειώνεται ότι η Alphabet, μητρική της Google, έχει τεράστια έσοδα από τις διαφημίσεις και το 2018 τα προ φόρων κέρδη της σκαρφάλωσαν στα 30,8 δισ. δολάρια από 12,66 δισ. δολάρια το 2017.

Ο αμερικανικός κολοσσός βαρύνεται ήδη με πρόστιμα συνολικής αξίας 7 δισ. ευρώ στην Ε.Ε. σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4,3 δισ. ευρώ πέρυσι για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης με το λειτουργικό σύστημα Android για κινητά, ενώ το αμέσως προηγούμενο καλοκαίρι του είχε επιβληθεί πρόστιμο 2,4 δισ. ευρώ γιατί ευνοούσε τις δικές του υπηρεσίες αγορών έναντι εκείνων των ανταγωνιστών.

Έχει ασκήσει έφεση κατά και των δύο αποφάσεων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά η μάχη με τις Βρυξέλλες συνεχίζεται.

Σχετικά άρθρα