Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε από καρδιά ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των σούπερ μάρκετ Ατλάντικ

Πέθανε από καρδιά ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των σούπερ μάρκετ Ατλάντικ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σούπερ Μάρκετ,

Απεβίωσε αιφνιδίως από καρδιακή ανακοπή ο Μανώλης Αποστόλου, πρώην διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας σουπερ μάρκετ Aτλάντικ, η οποία οδηγήθηκε σε πτώχευση το 2011.

Γιος του ιδρυτή της Ατλάντικ Παναγιώτη, ο Μανώλης Αποστόλου συνέδεσε το όνομα του με την σημαντική άνοδο της αλυσίδας αλλά και με την τελική κατάρρευση της.

Η Ατλάντικ ιδρύθηκε το 1980 από τον Παναγιώτη Αποστόλου και μέχρι το 1985, αποτελούσε μια μικρή αλυσίδα με μόλις 5 καταστήματα. Στην συνέχεια, όμως, τα παιδιά του ιδρυτή της, Μανόλης, Περικλής και Ελπίδα Αποστόλου, την οδήγησαν σε μια νέα πορεία μέσω οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών.

Η Ατλάντικ αύξησε σημαντικά το μέγεθος της, δημιούργησε δίκτυο 182 καταστημάτων και έφτασε να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 5 μεγαλύτερων αλυσίδων της ελληνικής αγοράς οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων.

Αναλυτικότερα, μέσα στην δεκαετία του 1990 εξαγόρασε τα καταστήματα Νικολαΐδης στη Φιλαδέλφεια, την Κυψέλη ΑΕΒΕ στη Βόρεια Πελοπόννησο με 11 καταστήματα, τη Χριστόπουλος ΑΕΒΕ με 13 καταστήματα, καθώς και τη Φάρμα Τετράς ΑΕΒΕ με 25 καταστήματα.

Το 2001 η εταιρεία εισήχθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ επίσης προχώρησε σε εξαγορά μέσω ανταλλαγής μετοχών με την Γαληνός Λαουτάρης που ήταν κυρίαρχος στην Εύβοια καθώς και με την Άριστα έναν πανελλαδικό συνεταιρισμό μικρών σούπερ μάρκετ. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε πως ήταν η αρχή του τέλους για την Ατλάντικ καθώς ακολούθησαν σημαντικές διαφωνίες και δικαστικές διαμάχες με την πλευρά Λαουτάρη.

Η τελική κατάρρευση της αλυσίδας ήρθε το 2011 με την υπαγωγή της Ατλάντικ στο άρθρο 99 και στην συνέχεια την πτώχευση της με βασικό λόγο τις υψηλές δανειακές υποχρεώσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2011 μετά από σειρά λουκέτων, το δίκτυο της Ατλάντικ αριθμούσε μόλις 31 καταστήματα.

Σχετικά άρθρα