Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία μαμούθ της Aegean για την προμήθεια αεροσκαφών

Συμφωνία μαμούθ της Aegean για την προμήθεια αεροσκαφών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AEGEAN - Αεροπορική Εταιρεία, Airbus Defence and Space, Επενδυτικό Σχήμα,

Υπογράφτηκε η τελική συμφωνία μεταξύ της Aegean Airlines και της κατασκευάστριας αεροσκαφών Airbus για την προμήθεια 42 νέων αεροπλάνων της οικογένειας Α320 neo, ύψους 5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η Aegean ανακοίνωσε και νέα επένδυση, ύψους 30 εκατ. ευρώ για πλήρη αναβάθμιση του εκπαιδευτικού της κέντρου.

Ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης ανακοίνωσε ταυτόχρονα νέα επένδυση της εταιρίας ύψους 30 εκατ. ευρώ η οποία αφορά στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού της κέντρου στην οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνεται η προμήθεια ιδιόκτητων εξομοιωτών πτήσης για την εκπαίδευση των πιλότων.

Παράλληλα, και στην προσπάθεια της εταιρίας, όπως ανέφερε, να ενισχύσει περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό της, προανήγγειλε διετές πρόγραμμα υποτροφιών που θα αφορά 100 χειριστές οι οποίοι θα στηριχθούν οικονομικά για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο πρόεδρος της Aegean πως καθοριστικό για την εξέλιξη της Aegean στο μέλλον θα είναι το φορολογικό πλαίσιο που θα υπάρχει στη χώρα, καθώς και το επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών.

Μιλώντας για τη συμβολή των αερομεταφορών και της Aegean ιδιαίτερα στην εθνική οικονομία, ο Ε. Βασιλάκης σημείωσε πως κάθε χρόνο η εταιρία συμβάλλει με 350 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα.

Σημείωσε παράλληλα πως κάθε ένα αεροπλάνο που προστίθεται στο στόλο της δημιουργεί σε ετήσια βάση 6,5 εκατ. ευρώ έσοδα για το δημόσιο και 90 νέες θέσεις απασχόλησης.

Σχετικά άρθρα