Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η De Beers θα πουλήσει τεχνητά διαμάντια για πρώτη φορά στην 130η ιστορία της

Η De Beers θα πουλήσει τεχνητά διαμάντια για πρώτη φορά στην 130η ιστορία της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαμάντι,

Εάν σχεδιάζετε μια κάνετε πρόταση γάμου, θα χαρείτε όταν μάθετε ότι τα διαμάντια πωλούνται τώρα για το ένα δέκατο της τιμής.

Ο διανομέας διαμαντιών De Beers ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την πώληση εργαστηριακών λίθων για πρώτη φορά στην ιστορία των 130 χρόνων του.

Με γυμνό μάτι, οι συνθετικοί πολύτιμοι λίθοι δεν διαφέρουν από τους πραγματικούς – και θα πωλούνται προς 800 δολάρια το καράτι.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια δραματική αλλαγή για τον μεγαλύτερο ανθρακωρύχο του κόσμου, ο οποίος υπόσχονταν για χρόνια ότι ποτέ δεν θα πωλούσε πέτρες που δημιουργήθηκαν σε εργαστήριο.

Η De Beers θα πουλήσει τις συνθετικά πολύτιμες πέτρες της με το εμπορικό σήμα «Lightbox» όταν θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ το φθινόπωρο.

Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, η οποία είχε τον έλεγχο έως και το 90% του παγκόσμιου εμπορίου ακατέργαστων διαμαντιών μέχρι τις αρχές του αιώνα, θέλει να δημιουργήσει ένα σημαντικό χάσμα τιμών μεταξύ τεχνητών και φυσικών διαμαντιών.

Ένα συνθετικό διαμάντι ενός καρατίου συνήθως πωλείται περίπου 4.000 δολάρια (£ 3.022), ενώ ένα ισοδύναμο φυσικό διαμάντι θα φτάσει περίπου τα 8.000 δολάρια (£ 6.045).

Σχετικά άρθρα