Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η μεγάλη βιασύνη της ΡΑΕ

Η μεγάλη βιασύνη της ΡΑΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας,

Εντύπωση και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει στην ενεργειακή κοινότητα η μεγάλη βιασύνη της ΡΑΕ σχετικά με την προκήρυξη των πρώτων διαγωνισμών για τις ΑΠΕ, που περιλαμβάνουν και αιολικά, και η επιμονή για τη διενέργεια των διαγωνισμών μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού.

Ούτως ή άλλως, εφαρμόζοντας τη διαδικασία των διαγωνισμών, κατά τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο χώρος των ΑΠΕ αφορά πλέον τους επαγγελματίες του κλάδου, και όχι το ευρύ κοινό που αφορούσε παλαιότερα, οι οποίοι δεν είναι δα και πολυάριθμοι και συνεπώς οι απόψεις τους πρέπει και να ακούγονται και να λαμβάνονται υπόψη.

Ωστόσο, σε μία απλή αναζήτηση των αποτελεσμάτων για την έκθεση της δημόσιας διαβούλευσης που θα έπρεπε να συνοδεύει την απόφαση της ΡΑΕ για την προκήρυξη των ανταγωνιστικών διαδικασιών αιολικών και φωτοβολταϊκών, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως δεν υπάρχει κάτι σχετικό.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι άξιο απορίας ποιοι τελικά υπέβαλαν τις απόψεις τους στη δημόσια διαβούλευση και ποιες ήταν αυτές.

Όπως επίσης και ποιες από τις θέσεις που εκφράστηκαν στη δημόσια διαβούλευση έλαβε υπόψη της η ΡΑΕ και όσες απορρίφθηκαν, με ποιο ακριβώς σκεπτικό;

Διότι η βιασύνη για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος έκδοσης της απόφασης δεν είναι ικανή να δικαιολογήσει την απόκλιση από την καλή πρακτική, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαδικασίας Δημόσιας Διαβούλευσης ΕΕΤ, ν.4048/2012.

Σχετικά άρθρα