Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πτώχευσε ρωσική αεροπορική εταιρεία λόγω υπερβολικών χρεών – Εγκλωβισμένοι τουρίστες στην Ελλάδα

Πτώχευσε  ρωσική αεροπορική εταιρεία λόγω υπερβολικών χρεών – Εγκλωβισμένοι τουρίστες στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία από τις δέκα μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στη Ρωσία, η VIM-AVIA, πτώχευσε λόγω υπερβολικών χρεών, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν αρκετοί Ρώσοι τουρίστες, οι περισσότεροι εξ αυτών σε Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ρωσικά πρακτορεία περίπου 43.000 άτομα που είχαν χρησιμοποιήσει τις πτήσεις της VIM-AVIA επηρεάζονται άμεσα καθώς έχουν καθηλωθεί τα αεροπλάνα της.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αεροπορικές αρχές, από την πτώχευση της VIM-AVIA επηρεάζονται πάνω από 200.000 ταξιδιώτες, καθώς συμπεριλαμβάνονται και όσοι έχουν προχωρήσει στην έκδοση εισιτηρίων για να ταξιδεύσουν τις επόμενες ημέρες.

Τα προβλήματα είχαν κάνει την εμφάνισή τους από την περασμένη εβδομάδα, όταν η εταιρεία ακύρωνε πτήσεις, γιατί δεν μπορούσε να καλύψει ούτε την αγορά καυσίμων.

Παράλληλα, εξεταστική επιτροπή στη Ρωσία κατηγόρησε τη VIM-AVIA ότι συνέχιζε να πουλάει εισιτήρια, ότι «έκλεβε τα λεφτά των επιβατών», γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να εκτελέσει πτητικό έργο.

Υπενθυμίζεται ότι η Transaero, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας και ο μεγαλύτερος ιδιωτικός αερομεταφορέας της χώρας, είχε καταρρεύσει το 2015 επίσης λόγω χρεών.

Σχετικά άρθρα