Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΛ.ΠΕ.: Ψάχνουμε για πετρέλαιο και στα νότια της Κρήτης – Που δουλεύουν τα γεωτρύπανα

ΕΛ.ΠΕ.: Ψάχνουμε για πετρέλαιο και στα νότια της Κρήτης – Που δουλεύουν τα γεωτρύπανα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κρήτη, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό),

Για πιθανή ύπαρξη κοιτασμάτων νοτίως της Κρήτης, έκανε λόγο ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της ΕΛ.ΠΕ., μιλώντας στο «2ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Ν.Α. Μεσόγειο».

Συγκεκριμένα ο κ. Γρηγορίου έκανε λόγο για «ενδιαφέρουσα περιοχή που όμως χρήζει περαιτέρω διερεύνησης», σημειώνοντας ότι οι έρευνες που έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί δεν επαρκούν για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, πολύ δε περισσότερο να υπάρξει εκτίμηση για τον υπολογισμό τυχόν αποθεμάτων.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει πιστοποιημένο πετρελαϊκό σύστημα σε Β. Αιγαίο, Δ. Ελλάδα & Ιόνιο πέλαγος με βάση τα υπάρχοντα ερευνητικά δεδομένα. Ωστόσο, οι έρευνες σε πολλές περιοχές δεν ολοκληρώθηκαν, όπως στην Δυτική Ελλάδα όπου δεν έχουν ερευνηθεί γεωλογικοί στόχοι πάνω από τα 5.000 μέτρα, ενώ ουσιαστικά ανεξερεύνητες παραμένουν εκτεταμένες θαλάσσιες περιοχές στην Κρήτη, στο Ιόνιο, αλλά και σε Β. Αιγαίο και Θρακικό Πέλαγος.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον Πατραϊκό Κόλπο, ο κ. Γρηγορίου μίλησε για επιβεβαίωση του πρωτεύοντος γεωλογικού στόχου από τις γεωφυσικές έρευνες που διεξήχθησαν στη περιοχή. Όπως είπε, θα διεξαχθούν τουλάχιστον δύο (2) ερευνητικές γεωτρήσεις την περίοδο 2018 -2019.

Ο κ. Γρηγορίου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην προσπάθεια για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση Υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

«Η γνώση του ελλαδικού χώρου και η τεχνογνωσία μας, σε συνδυασμό με την ισχυρή εμπορική και οικονομική θέση του Ομίλου, μας επιτρέπουν να επενδύσουμε εντατικά στην έρευνα και παραγωγή πετρελαίου στη χώρα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου, προσθέτοντας ότι η ΕΛ.ΠΕ μελετά επισταμένως όλα τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα ανά την Ελλάδα και συνεχίζει τις επαφές για να προσελκύσει -ως εταίρους της- αναγνωρισμένες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες.

Αποκάλυψε δε, ότι ο Όμιλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με 15 κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των Υδρογονανθράκων, σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις του.

Σχετικά άρθρα